De prodigy daughter van Sakai Fish Farm wint wereldkampioenschap voor de tweede keer

Twee jaar geleden al, terug in 2017, was het een magistraal dier. Met verve werd zij toen op het schild gehesen in Tokyo. Met 97 cm onder de legendarische meter; vandaag echter, is ze met 101cm andermaal de mooiste Koi ter wereld.

GC All Japan 2017

Zo zwom ze er bij in 2017, inmiddels meet ze 101 cm; vier centimeter beter dan toen. Foto credits: Koi Zanmai.

S-Legend was ook voor deze eretitel al de meest werelberoemde Koi. Dat kwam omdat ze voor een legendarisch bedrag werd geveild in 2018. Voor 203.000.000 ten, dat is omgerekend een slordige 1,5 miljoen euro voor een negenjarige Koi. Tot op heden was de kritiek op de duurste auction Koi altijd dat je ze zelden terug ziet, laat staan op een podium. S Legend willigt der uitgesproken profetie wel in en geniet voor het tweede jaar de hoogste titel op het hoogste toneel.

“Ze steekt er met kop en schouders boven uit”

In 2018, het eerstvolgende jaar na het verkrijgen van de titel, was de op Sakai Fish Farm gekweekte S Legend reglementair uitgesloten van deelname. Nu mocht ze wel weer haar rondes doen en alhoewel de gedoodverfde winnaar is het overduidelijk niet het gros dat gewonnen heeft; “Ook wanneer ze maar 1500 euro had gedaan op de veiling, dan nog had ze glansrijk gewonnen”, stelt Johan Leurs van Koi Zanmai.”Ze steekt er met kop en schouders boven uit”

Binnenkort meer over deze en de andere kampioenen waaronder een kritische blik, voor zover mogelijk, naar deze tweekleur die zich met deze overwinning schaart temidden van een illuster stel, op een hand te tellen, die ooit de All Japan Koi Show twee keer hebben gewonnen.

Series NavigatieMajestueuze Mihara X Kohaku is de klinkende runner-up in Tokio >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.