12 nieuwjaarsresoluties voor de Koi keeper

In het derde deel van deze serie gaan we in op twee nieuwe doelen voor de Koihobbyist in het nieuwe jaar. Deze zijn minder duaal dan de eerste twee, maar evengoed een keuze die je zou kunnen overwegen. Geld is tenslotte maar één keer te besteden.

5. Quarantaine voorziening installeren

Na de recente ontwikkelingen betreffende een KHV uitbraak in Japan is er veel aandacht ontstaan voor het/ een quarantaine protocol. Ook al was ons artikel anderhalve dag voor het nieuwe jaar online; ze werkte zich wel in de top tien best gelezen artikelen. Sommigen zeggen dat deze situatie geen goede start vormt van het nieuwe jaar, maar een groter bewustzijn en aandacht voor quarantaine is dat zeker wel! We kijken daarbij vooral naar onze dealers, maar het gaat om levende dieren en wanneer jij die besluit te kopen kies je er dus voor om verantwoordelijk te zijn voor hun gezondheid. Dat valt niet af te schuiven.

DSCF2495

Een goed geisoleerde quarantaine bak is een goede investering

Heb je er dus nog geen; begin er dan maar eens over na te denken; een quarantaine faciliteit. Wij zijn in ieder geval van plan meerdere artikelen te schrijven over quarantaine voorzieningen en aanpak. Stuur je vragen en onduidelijkheden dan nemen we die zeker mee. Er zijn geen domme vragen in deze kwestie.

6. Japanreis plannen

Februari is misschien te kort dag maar het was wel een goed excuus geweest; de All Japan Combined Nishikigoi Show, oftewel de wereldkampioenschappen Koi. Helemaal deze want het is de 50e editie; een jubileum editie dus en we weten dat dit dus een titel is die iedere kweker wel op zijn naam wil zetten. Zal het de gedoodverfde kampioen worden; de Koi die voor 1,5 miljoen van de hand ging op de veiling? Het is een gigant, maar als diens conditie tijdens de show niet ook maar net goed is en wat hebben we nog niet gezien? Oké ik dwaal af, maar een reis naar Japan is zonder twijfel voor iedere hobbyist iets dat tot de verbeelding spreekt en terecht want het is een levenservaring die zijn weerga niet kent. Zie de artikelen van Pieter Heurter die zijn avonturen met ons deelde. Het lijkt onbereikbaar voor velen; Japan, maar dat komt gewoon omdat het ver weg klinkt.

RR-KOI-Travel-Japan-KoiQuestion

Vele hobbyisten maken elk jaar een droomreis naar Japan

 

Het is best betaalbaar; ook voor Jan Modaal, maar je moet zoals met alles wel een beetje sparen. Dan maak je maar iets minder over naar je kinderen dit jaar, uiteindelijk is jouw reis ook een overlevering van je gedachtegoed voor hen toch, of neem je voor de zomer genoegen met het Zeeuwse strand in plaats van de Turkse Costa; je wederhelft gunt je dat vast wel of spaar wat langer en ga gewoon samen als je een dagje Koi Hunt durft in te leveren voor sightseeing tenminste ?. Alle gekheid op een stokje; waar een wil is is een weg maar je moet er wel van tevoren mee bezig zijn en je trip plannen. Behoudens de reis zelf is het er naartoe leven ook fantastisch overigens. Al die namen uit de hoekjes en dan sta je gewoon bij ze op de stoep en vijftig meter verder zit er nog één. En als de Koi je niet overtuigen; dan doet het eten dat wel.

Series Navigatie<< Gaan we ons filter of ons Koi bestand upgraden dit jaar?Meer kuubs of meer spulletjes voor je Koi dit seizoen? >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App