Dietmar Hannen is niet zomaar te vervangen

logo_klanlogo_grossHij was reeds aangekondigd op 11 en 12 mei 2019 in Kalkar. Het zou op deze locatie de zesde editie moeten worden van de Duitse indoor Koi Show. In gesprek met Horst Reiter, voorzitter van de KLAN, de Duitse Koi vereniging gelieerd aan de ZNA, blijkt dat de show dit jaar definitief niet door zal gaan. Dit naar aanleiding van het overlijden van Dietmar Hannen, directeur van zowel de KLAN als de jaarlijkse Interkoi Show. Dietmar moest nog 55 jaar worden.

Veel te jong

Dietmar was behoudens Geschäftsführer Ook de absolute kartrekker van de show. Het is deze man die ieder jaar maandenlang non-stop bezig was met de opzet van de show, aldus voorzitter Reiter. “Zijn overlijden was plotseling, waarschijnlijk een hartinfarct, maar natuurlijk veel te jong. Veel te jong…”, zo herhaalt de voorzitter zachtjes die nog niet aan het idee gewend lijkt te zijn.

Dietmar Hannen was verantwoordelijk voor de show sinds 2008

Statuten

“We moesten eerst allemaal van deze shock bekomen, daarna hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Volgens de statuten moét er een directeur aangesteld zijn om de show plaats te kunnen laten hebben. We hebben goed overlegd, maar een man als Dieter Hannen vervang je niet zomaar even.”

Paplepel

De organisatie van de show werd Dietmar letterlijk met de paplepel ingegoten. Hij nam de organisatie over van zijn vader, dr. Dieter Hannen, mede-oprichter van de KLAN op 10 november 1991. Hannen-junior was verantwoordelijk voor de organisatie rondom de show sinds 2008.

Untitled

Een vol podium tijdens de gloriedagen van De interkoi in 2012

Reëel zijn

“De tijd is gewoon te krap en behoudens de ervaring en contacten, hebben de meeste mensen ook niet de tijd die Dieter er jaarlijks instak om een mooie show neer te zetten. We moeten dan ook reëel zijn en hebben daarom beslist dit jaar de Interkoi Show te laten passeren”, aldus de voorzitter.

Wel een show in 2020

Wel spreekt Horst Reiter Het vertrouwen uit dat ze in 2020 weer een daverende show neer zullen zetten. Desgevraagd heeft het staken van deze editie niets te maken met teruglopende animo of kritiek van voorgaande edities. “De show zou gewoon plaats hebben zoals ieder jaar en Dietmar stond op het punt de voorbereidingen aan te lopen toen hij zijn lot ontmoette”, zegt voorzitter Reiter. “We zijn de grootste schok nu voorbij en kunnen positief vooruit kijken en dat doen we dan ook.”

Het noodlot sloeg vorig jaar toe op 24 november 2018. Twee weken later, op 5 december, zou Hannen 55 jaar zijn geworden. Hij laat een zoon achter van 17 jaren oud.

interkoi show kalkar

KoiQuestion deed haar eerste video interviews ooit tijdens de Koi Show in kalkar in 2012. We zijn Dietmar erg dankbaar wat hij heeft betekent voor de Koihobby in Europa en spreken ons medeleven uit naar zijn familie.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App