Freddy is de winnaar van Koi Idol November 2018

Op woensdag 19 december hadden we de afspraak staan voor ons bezoek aan de winnaar van de Koi-idol verkiezing november 2018.  Wetende dat het voor ons een lange rit zou worden van ruim 200 km hadden we zo net na de middag met Freddy afgesproken.

winnaar_koi-idol_november_2018_mizu

Winnaar Koi-Idol november 2018 Mizu

Eerst nog even Marc ophalen, daar snel een bakje koffie en verder op weg richting Enschede. Zo’n twee uurtjes later kwamen we op de afgesproken tijd aan, waar we hartelijk werden ontvangen door Freddy en ons een plaats werd geboden met uitzicht op de tuin en de reeds overkapte 40 kuubs vijver. beginnend met koffie en een naar zegge traditioneel Twents recept, plakje kaneelcake kwam het gesprek al snel opgang.

Vijver overkapt

De vijver is inmiddels overkapt

Zo vertelde Freddy dat hij al ruim 18 jaar bezig was met de Koihobby en gedreven door passie altijd op zoek naar meer beleving en voldoening. Dat vindt hij nu de laatste jaren in deelname aan de Koishows in den Landen waar hij succesvol al wat prijzen in de wacht had gesleept waaronder zelfs een keer de Jumbo Champion met zijn Chagoi op de Euregio Koi Show in Oldenzaal.

Diverse oorkonde

Niet de eerste en vast ook niet de laatste prijs voor Freddy

De insiders binnen de hobby zullen nu waarschijnlijk wel weten bij welke Freddy wij op dit moment vertoeven. Hij vond naast het houden van Koi nu voldoening in de kern van de hobby, het showelement. En dat dan in competitieverband aan te gaan met andere hobbyisten op een show. Nu dus in november met Mizu in de Koi-idol verkiezing, waar hij een 100% score, 5 keer 15 punten van de jury behaalde.

Mizu onder gezelschap

Mizu zwemt lekker verwarmt in de binnenbak

Na inmiddels een tweede kopje koffie wederom voorzien met een plakje kaneelcake te hebben gedronken werd het tijd om kennis te maken met zijn opgebouwde Koibestand. Het luik in de overkapping stond geopend en een eerste blik deed ons al verrassen. Meerdere variëteiten van hoge kwaliteit zagen wij achter het luik voorbij komen.  Wat een schoonheden zwommen daar rond. Dit deed mij gelijk denken aan de slogan die wij als Koi-idol hebben.” Op zoek naar verborgen schoonheden”. Hetgeen hier echt van toepassing was.

Zichtbaar in zijn nopjes met trofee

Zichtbaar in zijn nopjes met zijn gewonnen trofee

Filter en trofee’s

Maar dat was nog niet alles, Mizu de Koi waarvoor het bezoek gepland was, zat lekker verwarmd binnen vergezeld met nog meerdere toppers. In een eerste aanblik was ook hier alles keurig netjes en verzorgd. In deze ruimte stonden naast het filtersysteem nog twee bakken opgesteld om zijn Koi- Idolen in deze periode op top conditie te houden.

De binnenbak van Mizu

Ook de reeds eerder behaalde oorkondes en award stonden hier opgesteld. De gepersonaliseerde Koi-idol Trofee waarop Mizu is afgebeeld zal hier tussen zeker een plaatsje krijgen. Althans dat verwachten wij. Freddy was zichtbaar in zijn nopjes.

Prijsuitreiking Muzi Freddy

De officiële hand die bij een prijsuitreiking hoort

Freddy was genegen Mizu en nog een paar andere koi ‘s voor ons te bowlen voor de foto ’s. We hebben Freddy echter toegezegd niet alle van zijn gefotografeerde Koi ’s in dit artikel te publiceren. Dit om het verrassingselement van deelname in de toekomstige Koishows te waarborgen.

Mizu voor ons gebowld

Mizu voor ons gebowld

Freddy legt gedreven door zijn passie voor zichzelf de lat steeds hoger en wij verwachten na het zien van zijn bestand en de plannen die hij daarmee heeft dat het zeker tot succes kan leiden.

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App