Ben je voor ‘Team Otter’ of voor ‘Team Koi’?

In een Chinese Tuin in Canada heeft een otter zich van een koningsmaal bediend. De otter spookte al geruime tijd rond in Vancouver en heeft in de Chinese tuin een vijver met Koi ontdekt. Daar is hij naar hartelust aan de gang gegaan… 10 gangen welteverstaan.

vaak was het maar 1 hap

De Dr. Sun Yat-Sen is een klassieke Chinese tuin met een grote vijver waarin de Karpers zich begeven. Koi kunnen, zoals veel mensen al weten, vrij kostbaar zijn. Als maaltje voor een ander roofdier zijn de zwemmende wezens veel te duur.

Het is wel hoe de natuur werkt, jagen en verzamelen. Dat er otters door het centrum van de stad lopen is niet ongewoon in Vancouver, dat komt vaker voor. Maar in het deel van Chinatown ín een dierenverblijf nog niet. De otter spookte al sinds 17 november in het park rond en heeft toen de vijver ontdekt.

De otter heeft 10 vissen om het leven gebracht met een waarde van samen 5000,- Canadese dollar. Een duur maaltje van 5 sterren. Hij at de vissen niet helemaal op, maar slechts voor een klein deel, vaak was het maar 1 hap die hij uit de dieren nam; wel altijd fataal.

Om te voorkomen dat hij meer vissen te grazen zou nemen heeft het park maatregelen genomen. Ze wilden de otter graag vangen, maar dat liet het zoogdier niet toe. Daarom hebben ze alle vissen uit de vijver gehaald en ondergebracht op een veilige plek, ver weg van de otter.

Op twitter ging in Canada een hele hype rond. Was je voor ‘Team Otter’ of voor ‘Team Koi’. Daar waren de meningen hevig over verdeeld. Speciaal voor dit zijn er badges gemaakt die je op kan spelden om kleur te bekennen. Ook de hashtag #Otterwatch2018 ging helemaal viraal en de Chinatown Otter heeft een heus eigen twitter account...  (met ruim 2600 volgers!) Voor welk team ben jij? #teamotter of #teamkoi?

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App