Kohaku van Henri Croes wint Koi Idol oktober 2018

Op zondagochtend 18 november hadden we de afspraak staan met Henri, winnaar Koi-idol oktober 2018. Op deze zonnige maar koude ochtend vertrokken we richting Heerewaarden.  Een plaats gelegen tussen de grote rivieren met de typische uitstraling van dit gebied met water, polder en dijkjes. Hier waren we vorig jaar juni al eerder geweest om zijn Kohaku genaamd Tomahawk, aangekocht bij Coweko in Best, te bezichtigen.

winnaar koi-idol oktober 2018

Tomahawk, de winnende Kohaku

Nu in oktober was Tomahawk wederom verkozen tot maandwinnaar. Waar we destijds bij het eerste bezoek, min of meer door het schitterende weer, gelijk plaats konden nemen bij de vijver voor de bezichtiging en het nuttigen van de koffie. Was het nu toch verstandiger om dat met de straffe koude oostelijke wind toch maar binnen te doen. Na een hartelijk welkom, werden de jassen in ontvangst genomen en ons plaats geboden in de woonkamer.

De vijver

De vijver van Henri

Zoals de titel al verraadt is Henri geen onbekende meer voor ons en weten we wat we aan elkaar hebben binnen de hobby. Dat betekent natuurlijk niet dat we geen gespreksstof hadden over de geliefde hobby. Wij zijn dan ook niet snel uitgepraat. Het uitwisselen van gedachten en de kennis delen, dat maakt de hobby juist zo leuk.  Zo verstrijkt al snel de tijd en zou je haast het doel van het bezoek vergeten. Dat mocht natuurlijk niet gebeuren, dus werden de jassen van de kapstok gehaald om Tomahawk te bezichtigen.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking

Eenmaal buiten en in het zonnetje, bleek de koude oosten wind toch mee te vallen. In het eerste aanzicht van de vijver was er in onze ogen niet veel veranderd ten opzichte van het eerdere bezoek. Tot Henri ons begon te vertellen dat hij afgelopen januari geheel zijn filter had vervangen door een combi trommelfilter en bewegend bed met daarbovenop geplaatst een tricklefilter.

Het filter

Onlangs gewijzigd naar een trommel met trickle

Een hele klus waarvoor ook gedeeltelijk de vloer van het tuinhuisje verdiept moest worden ten behoeven van het waterniveau en het leidingwerk. Daardoor was ook de houten vlonder voor het tuinhuisje vervangen door tegelwerk. Al het geïnvesteerde werk en tijd verdiende zich nu wel terug vertelde Henri. Alles draaide goed en had nu minder werk en meer tijd om van zijn idolen te genieten. Wat blijkbaar ook effect had, bij het naderen van de vijver zwom haast alles richting het baasje.

De deugd in het midden

Leuk voor ons was dat daarbij Tomahawk in het midden zwom, links en rechts vergezeld door een paar medebewoners van de vijver. Alsof ze wisten voor wie wij kwamen. Voor ons klopte alles en konden we overgaan tot de prijsuitreiking.
Vol trots liet Henri ons ook nog zien hoe handtam sommige waren alvorens we weer naar huis vertrokken.

Handtam

Handtam

Series Navigatie<< Koi Idol: Cover Girl, Shining Sanke.Koi Idol 2019: André trapt af! >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App