Organiserend duo heeft wederom een Koi-trip op de agenda

R&R staat voor Ruud & Ronald, of zou het Ronald & Ruud zijn? Een stelletje Koifreaks die al enkele jaren trips organiseren. Dit jaar gingen ze voor de vijfde keer naar de All England Koi Show en ook Berlijn stond als bestemming op het programma.
Blijkbaar geeft het organiseren van dergelijke trips het tweetal veel voldoening, want nu staat de ultieme Koi-reis in het verschiet met als bestemming Japan.

Koi-reis ook enigszins gekoppeld aan Koi Challenge bij Oyama

Na enkele Facebookmeldingen met informatie op hun website werd het tijd voor een belletje met Ruud Besems om te vragen naar hun plannen.

oyama-02

De Japanreis is deels gekoppeld aan de Oyama Challenge

R&R Koi travel vertrekt 16 november voor tien dagen naar Japan. Waar meeste Koi-reizen naar het Niigata-gebied gaan, is deze reis naar het zuiden van Japan. In het zuiden zitten een paar grote kwekers en leuke bijkomstigheid is daarnaast het weer ook aangenamer.

myajima-01

Naast Koi is er ook tijd voor cultuur

Cultuur
Als uitvalsbasis is de stad Hiroshima gekozen. Ruud vertelt mij dat het voordeel van Hiroshima is dat de Koi-reis perfect afgewisseld kan worden met cultuur. Dit maakt de Japanse beleving compleet.
Denk hierbij aan het bezienswaardigheden zoals Torii, tempels, de Atoombomkoepel en nog veel meer.
Ook culinair wordt er geproefd aan Japan voor degene die wil. Sushi kent natuurlijk iedereen, maar specifiek voor dit gebied is ook de Okonomiyaki een aanrader.

hiroshima-00

Hiroshima wordt de uitvalsbasis

Oyama Koi Challenge
Er zijn in het voorjaar door Frank van Vis en Vijverland veertig tosai aangekocht bij Oyama Koi Farm. Deze Showa gaan nu uit de mudpond komen. Medereizigers, die een tosai aangekocht hebben, mogen zelf mee oogsten. Oyama heeft voor deze challenge een volledige mudpond gereserveerd, de verwachtingen zijn hoog gespannen. Naar verwachting zullen deze inmiddels nisai tussen de 50-65 centimeter groot zijn. Iedereen is reuze benieuwd naar de ontwikkeling van deze tosai die toen de stempel tategoi kregen. Overigens zijn nog niet alle Showa verkocht, mocht je interesse hebben. Neem dan contact op met Vis en Vijverland.

Nog meer Koi

Sakai
Daarnaast zijn er ook bezoeken gepland naar divers kwekers. Onder andere  een bezoek aan de Sakai Fish Farm, de grootste Koikweker van Japan en recentelijk veel onder de aandacht vanwege de verkoop van de duurste Koi ooit.
sakai-01

Takigawa
Tevens bezoeken ze Takigawa. Deze vrolijke kweker met de mooiste farm wat betreft aankleding. Een rondje door zijn privé-tuin mag dan niet ontbreken.

takigawa-01

Tamaura
Naast hoge kwaliteit Koikweken ondersteunen zij een tempel. Al met al zeker een bezoekje waard.

tamaura-012

Omosako Koi Farm
De beste Shiro Utsuri vind je hier. Hij richt zich voornamelijk op deze variëteit. Hoewel je er ook wel enkele andere variëteiten zult aantreffen. Vooral Showa zie je daarnaast steeds meer.
omosako-01

Droomreis
Kortom, dit wordt een reis waar de reizigers nog lang over na zullen praten. Een droomreis voor elke Koiliefhebber. Mocht je nog een gaatje hebben in je agenda dan kun je nog mee. Hiervoor verwijzen je naar de website Koishow.eu
Wij wensen alle liefhebbers een fijne reis en ik ben er van overtuigd dat we hier nog wat van gaan zien om op afstand toch een beetje mee te kunnen genieten.

Deze georganiseerde wordt georganiseerd door R&R Koi Travel, Vis en Vijverland en Izumo.

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App