Koidealer uit Enschede organiseert eigen Koishow

Op 30 september was het wederom druk bij de forellenvijvers aan de Denekamperdijk 59 in Losser. Net als vorig jaar was het voor de tweede keer op rij de locatie voor een Koishow die door Jeroen’s Koi uit Enschede werd georganiseerd. Een leuke happening, die hij vooral organiseert voor zijn klanten in samenwerking met lokale ondernemers en Koiliefhebbers.

Volgend jaar extra aandacht voor de Tancho vanwege een growout

Jeroen Brugman staat bekend om zijn diverse aanbod in de speciale variëteiten naast de Gosanke. Dit was ook te zien op beide edities van deze Koishows. Veel Asagi, Kanoko, en vooral veel diverse Hikari en Kawarimono.IMG_7689
PHOTO-2018-11-05-09-18-18_3
Jeroen is van mening dat deze vissen niet altijd de eer krijgen die ze verdienen. Op grote shows worden vooral de Gosanke en het grote geweld in de aandacht gezet, maar zijn doelgroep en klantenbestand sneeuwt onder en dit is zeker niet omdat de kwaliteit er niet is!
PHOTO-2018-11-05-09-18-18_1
PHOTO-2018-11-05-09-18-17_2
Mede hierdoor wil hij voor zijn klanten iets extra’s doen. Hij wil zijn klanten enthousiasmeren om anders naar hun vissen te gaan kijken en ze stimuleren om de ontwikkeling inzichtelijk te krijgen. Tevens probeert hij zijn klanten in de gesprekken voorafgaand in de winkel, te instrueren en te leren wat erbij komt kijken om een Koishow klaar te maken door middel van waterverzorging en voeding.
PHOTO-2018-11-05-09-18-18_2PHOTO-2018-11-05-09-18-17_1
Mede hierdoor letten de klanten nu veel meer op bijvoorbeeld de huidkwaliteit en body. Al met al een kijkje in de wereld van de Koishow.

Volgend jaar is de hoofdprijs een reis naar Japan!

De doelstelling is om van deze eigen show een jaarlijkse traditie van te maken. Om een event te organiseren waarbij de vissen van zijn klanten het opnemen tegen elkaar. Om dit eerlijk te laten verlopen heeft hij ZNA Judge Toën Feyen gevraagd. Tevens heeft hij mij, Pascal Goossens, als extra jurylid benaderd. Toën, als echt jurylid samen met mij als pure hobbyist met veel passie voor onze mooie hobby, aldus Jeroen. Samen legden wij de klanten uit waarom deze juist wel of niet in de prijzen is gevallen.
PHOTO-2018-11-05-09-18-17
De show bestond dit jaar uit 35 vaten en is groeiende. Het komende jaar wil Jeroen met een speciale Tancho grow-out de show nog aantrekkelijker maken voor de klanten. Hij heeft bij Marusei Koifarm dertig Tancho Sanke en Tancho Kohaku geselecteerd en deze vissen zullen na de quarantaineperiode naar de klanten gaan die ze aangekocht hebben. Na een jaar van goede zorgen en ontwikkeling zullen de vissen op de show beoordeeld worden door de jury en door de kweker zelf. De winnaar wint een reis naar Japan met het team van Jeroen’s Koi. Bij deze beoordeling van de ontwikkeling zal gelet worden op body, huidkwaliteit, groei en de algehele verschijning.
PHOTO-2018-11-05-09-18-19
Tevens komen de Koi die in de prijzen vallen in de Jeroen’s Koi Champions League! Ofwel Jeroen neemt ze voor de klanten mee naar de Koishow in Arcen en helpt de klanten daarbij om de vissen show klaar te maken en in de beste mogelijke conditie in Arcen te krijgen.
Ik kijk er nu al naar uit!
PHOTO-2018-11-05-09-18-18

Over Pascal Goossens

Hij is enthousiast en heel nauwkeurig. Als ervaren hobbyist weet hij anderen met raad en daad bij te stuiteren. Pascal beleeft de hobby graag door de de lens van zijn camera. Hij is docent tbv het bakkersvak en viel ooit in een grote ketel suiker...

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App