Sanke wint prijs in Japan: 1st Sanke 65BU

De Nogyosai hoort in de top drie van de beste Koi shows van Japan. Om op dergelijke platforms een prijs te winnen is echt een hele eer. Om dan een eerste prijs te winnen is natuurlijk super, in een grotere size daverend, maar om die dan ook nog te bemachtigen in de Gosanke klasse is wel een heel uitzonderlijke prestatie voor een Nederlandse Dealer. Toch wist Koi Maas en Waal het klaar te spelen. Met een NND Sanke wisten zij deze prachtige titel op hun blazoen te spelden. Wat is het verhaal achter deze overwinning. We vroegen het aan de zaakvoerder Myra van Dinteren.

65bu winnaar Nogyosai 2017

1e prijs Sanke 65bu Nogyosai

Waar was je toen je het hoorde en wat ging er door jullie heen?

Zaterdagmorgen 9.00 uur Nederlandse tijd appte we onze tussenpersoon in Japan, Mischa Koeijers van Mr Nishikigoi, of er al iets bekend was waarop hij ons de foto van de prijs doorstuurde …
We wisten niet wat dat inhield ..Haha dus appen terug.. en dat betekent? K
ippenvel , ,ongeloof!!
We wisten dat ze goed was, maar zo goed..
Zoals ik steeds zeg. Hier droom je van maar durf je nooit hard op uit te spreken.
Ik ben gelijk in de auto gestapt voor slingers en verse appeltaart met slagroom.

65bu winnaar Nogyosai 2017

Zelf afgevangen bij een ikeage

Hoe komen jullie aan de vis, wat is het verhaal erachter? Wanneer en waarom is de vis aangekocht door jullie?

Dit is eigenlijk het mooiste gedeelte van het verhaal. We kregen vorig jaar vrijdag 3 november de mogelijkheid om bij NND een mudpond af te vangen met hoogwaardige Nisai. Geweldige ervaring en daar zeg je geen nee tegen. John heeft de Sanke zelf letterlijk geoogst. Eenmaal op de farm aangekomen werden de Nisai geselecteerd op kwaliteit. Onze Sanke kwam in het vat met de hoogste kwaliteit. Ongelooflijk wat een vis.
Na daar aan t vat alle pluspunten van haar benoemd te hebben met Bas en Orlando van KoiAddicted, besloten wij haar te kopen met één jaar Azukari. Ze was toen 55 cm.

65bu winnaar Nogyosai 2017

Aangekocht als Nisai, toen 55 cm

Afgelopen maart hebben wij haar weer een bezoek gebracht toen ze nog binnen verbleef in een van de bassins van haar kweker. Natuurlijk weer even foto’s maken en filmen. Marusho Tanaka gaf aan dat ze goed was voor de Koishow mits ze de aankomende periode in de mudpond goed zou doorstaan. Ze is 1 mei in de mudpond gelaten samen met onze Showa en de Showa’s van Bas en Orlando . Vrijdag 19 oktober kregen we bericht dat ze die morgen uit de mudpond waren gekomen en dat ze er alle vier geweldig uitzagen en dat de Sanke maar liefst 12 cm gegroeid was deze zomer. Wat een opluchting. Het is altijd spannend hoe zo’n Azukari verloopt.
65bu winnaar Nogyosai 2017

De Koi is nog best jong, wat denk je dat hier nog in zit en durft de kweker hier ook uitspraken over doen?

Gezien haar lange brede hoofd en dat ze nu al 67 cm meet verwachten wij dat dit een grote dame zal worden. We hebben de kweker nu nog niet gesproken maar reizen woensdag af naar Japan dus zullen dat zeker gaan doen.
65bu winnaar Nogyosai 2017

NND zet zichzelf steeds meer op de kaart. Komen jullie er graag?

Wij komen erg graag bij NND, naast de Sanke hebben we daar ook een Showa in Azukari . Deze is ook door ons afgevangen een aantal dagen na de Sanke. Deze is echter nog volop in ontwikkeling.

Is de Koi al verkocht aan een klant of nog te koop?

Ze is nog te koop.

Wat zijn jullie show ambities in algemeen en ook in Nederland? Gaan we deze vis er ook kunnen ontmoeten?

Zoals de plannen nu zijn komt ze van ’t voorjaar naar Nederland om hier de shows te gaan spelen. Maar alles is nog open.

Als mensen de vis in het echt willen zien, waar moeten ze dan zijn?
Voorlopig is ze nog niet te zien. Vanaf april hoogst waarschijnlijk bij ons: Koi Maas en Waal in Deest

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Comments are closed.