Vandaag vertrek ik. Ik ben onderweg naar Parma. Je kent het wel van de ham. In Parma ben in uitgenodigd door Fabio. Fabio is de eigenaar van KoiLab. Een dealer maar ook een kweker uit deze Italiaanse stad. Ik leerde hem kennen vorig jaar op de Italiaanse Koishow. Het beeld van een gepassioneerde man, gedreven om het beste uit zichzelf en Koi te halen, was vrijwel meteen duidelijk. Met mooie, zware, rode kisten ten behoeve van het transport van de Koi, arriveerde hij op het showterrein. Dat trekt meteen het oog. Grote prijzen won hij niet dat weekend, maar in plaats van dat de Italiaanse dealer zich daardoor liet kisten, heeft hij hiervan gebruik gemaakt om nog beter te worden. Om zijn koi nog beter voor de dag te laten komen, maar vooral om zijn eigen Koi naar een hoger niveau te tillen.

WhatsApp Image 2018-10-31 at 18.10.31
Fabio kweekt Gosanke, toch zeer zeker Kohaku. Alles wat hij exact kweekt, is mij ook nog niet duidelijk, maar ik laat mij graag onderdompelen in het Italiaanse om daarachter te komen. Zoals ik al zei vertrek ik vandaag en ga ik onderweg via België, Frankrijk naar Italië om vervolgens via Oostenrijk en Duitsland weer terug te rijden. Hoelang en waar precies? Ik weet het niet. Komend weekend ben ik bij Koilab. Zoveel is zeker.
De kans is groot dat ik zal trachten om enkele Italiaanse Koidealers te bezoeken. Of misschien wel een Italiaanse hobbyist. Het lijkt me zeer leuk om deze nieuwe wereld te ontdekken en natuurlijk zal ik deze ervaringen met jullie gaan delen. Gewapend met de nieuwe video-rig die speciaal ontworpen is rondom de Iphone, voorzien van in ieder geval goed geluid, licht en een stabiele basis, probeer ik mijn reis zo levensecht mogelijk voor jullie te representeren. Ik hoop onderweg mooie reportages te kunnen maken van echte mensen en echte liefhebbers van Koi.

Roadtrip visit in Austria

We zien wel waar deze weg mij brengt

Zoals ik al zei ik weet niet waar ik vanavond slaap en ik neem dit geheel als een groot avontuur. Desnoods slaap ik in de auto en misschien pak ik wel een hotel. Ik hoop onderweg mensen, hobbyisten en vooral dealers te spreken die zich kunnen verenigen met de nieuwe missie en visie van KoiQuestion. Daarover later meer. Het allerbelangrijkste van deze reis is om te laten zien waar ik voor sta met KoiQuestion en ook met mijzelf. Ik hoop dat het een avontuur wordt bestaande uit nieuwe ontmoetingen en onvergetelijke herinneringen. Wat lijkt een lange rit, 15 uur in je eentje en dat kan het ook beslist zijn, maar wanneer ik overal zo om de 4 uur een leuk adresje probeer te vinden, dan moet het toch wel goed komen. Ik heb er zin in. Weet jij nog een leuk adres? Een Dealer, een hobbyist, een fabrikant een kweker die op mijn route ligt? Van België, Frankrijk en via Oostenrijk Duitsland weer omhoog, laat het dan gerust weten en wie weet ontvangen jullie binnenkort een leuke reportage vanaf die plek.

motiverende groet,

Tiebo Jacobs

Tiebo@KoiQuestion.com

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App