Maandwinnaar september stond ook op de cover van Koiwijzer

Tijdens de verkiezing van september viel mijn aandacht op de foto van deelnemer Shining Sanke.
Zó van, die Koi heb ik al eens eerder ergens gezien, maar waar ook weer? Toch maar eens op klikken! Hoe kon ik het vergeten? De bijbehorende tekst gaf mij een stukje van het geheugen terug.

(Zeer hoge kwaliteit Sanke gekweekt door Makotto Tanaka. Deze sanke won op de Euregio koi Show best in variety en versloeg zelfs een voormalig Grand Champion! Ze groeit nog steeds elk jaar en vooral de lichaamsbouw en huidkwaliteit wordt jaar na jaar nog beter! Het shiroji (het wit) van deze Koi is echt sneeuwwit en beni is mooi elastisch voor de groei.)

Cover Girl

Deze dame stond ook op een cover

Dáár kende ik Shining Sanke dus van. En ook wist ik nu weer dat deze in eigendom was van Rob van der Hulst. Een hobbyist die we eerder mochten ontmoeten op diverse Koishows in den lande en daarbuiten. Waar hij zijn vissen vaak succesvol inzet om in competitie te gaan met de grotere spelers.  En nu dus als deelnemer aan Koi-idol verkiezing september 2018.

winnaar koi-idol september 2018

Met deze foto werd Rob’s Sanke maandwinnaar

Maar dat Shining Sanke ook gelijk maandwinnaar zou worden bij de Koi-idol verkiezing was nog géén gelopen race. Immers het publiek en afzonderlijk alle vijf de juryleden, moesten hun beoordeling van maximaal 15  punten nog vergeven. Met van een totaal van 7 punten publiek en de gezamenlijke 72 punten van de jury 72 werd Shining Sanke verkozen tot Winnaar Koi-idol september 2018.
Voor een bezoekje aan Rob moesten we nog even de contact- en adresgegevens opvragen om tot een afspraak daarvoor te komen.

Koi bestand

Het prachtige bestand zwemt inmiddels onder de kap

Daarnaast viel zo halverwege september bij ons het magazine Koiwijzer van Koi2000 op de mat.
Met Shining Sanke op de cover. Dit leek ons het moment om een andere, maar wel bestaande afspraak in te vullen. Henny van Groesen, voorzitster van KOI2000, had ons eerder al eens aangegeven om een gezamenlijk bezoek te brengen aan een maandwinnaar van de Koi-idol verkiezing.

Shining Sanke in net

De Sanke wordt even te voorschijn gehaald

Zondagmiddag 21 oktober stond voor ons het bezoek gepland. Even verzamelen en daarna op weg naar Bleiswijk. Alwaar we door Rob hartelijk werden ontvangen en onze ogen “eerlijk gezegd” gelijk vielen op de collectie Koi welke in zijn vijver zwommen. Ook hier herkende ik er vanuit de Koishows een aantal van. Zo was de nu haast 110+ cm Karashigoi natuurlijk niet over het hoofd te zien. Deze werd in 2017 met zijn toen 107 cm lengte bekroont als Jumbo Champion op de HKS in Arcen.

Karashigoi

De imposante Karashigoi van maar liefst 110 cm

Na het nuttigen van de koffie werden er nog een aantal Koi genet en op de gevoelige plaat door ons vast gelegd. Al doende en pratende vliegt de tijd voorbij en werd het tijd om het bezoek af te ronden. Al bij al kijken we terug op een fantastisch bezoek waar we een droom van menig koihobbyist mochten aanschouwen en waarin Henny hoofdzakelijk het interview aflag voor de december uitgave van KOI Wijzer en meer laat zien en beschrijft. Wij houden ons voor nu min of meer beperkt tot de controle op aanwezigheid van de deelnemende Koi, de prijsuitreiking en de fotografie van dit bezoek.

Prijsuitreiking

Piet reikt de prijs uit aan Rob

Groeioverzicht

Het logboek-bord van Rob

 

 

Series Navigatie<< Koi Idol winnaar augustus heeft zijn eigen bodyguardsKoi Idol: Weerzien tussen Maas en Waal >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App