Five times in a row AEKS

De All Engeland Koi Show is voor mij nu voor de 5e keer op rij met R&R koitravel een weekend waar ik naar uitkijk. Op vrijdag, na de colleges, snel de trein in naar Dordrecht om daar, na een kort maar zeer gezellig nachtje, in het busje te stappen naar Breda. Na wat tussenstops bij zeer mooie projecten, koizaken en een heuse koifarm gaan we de boot op naar ‘ons’ hotel. Na hier wederom een korte nacht, waar ik sommige KoiQuestion-leden van een andere kant heb leren kennen mochten we eindelijk naar de showground!

WhatsApp Image 2018-10-18 at 17.33.35 (9)

Voordat we met de busjes naar Engeland zijn begint de voorpret in België

WhatsApp Image 2018-10-18 at 17.33.35 (10)

Bij aankomst op de show zien we meteen wat ik al op Facebook had meegekregen. Waar er normaal meer dan 70 showvats zijn, is er gekozen om ‘maar’ 40 showvats neer te zetten. Oorzaak? De vergrijzing van de vrijwilligers, waardoor het niet meer mogelijk is om alles in de korte tijdspannen op te bouwen en af te breken, buiten de hoeveelheid extra werk die je tijdens de showdagen hebt.

WhatsApp Image 2018-10-18 at 17.33.35 (7)

Een bezoekje aan kwekerij Fournier

WhatsApp Image 2018-10-18 at 17.33.35 (5)

Nog even wat gezelligheid, daarna “op tijd” naar bed

Ik vroeg mij al snel af hoe het dan met de kwaliteit van de wedstrijd zou zijn, Raad Hassan pakte de afgelopen drie jaar de Grand Champion met een sublieme Sanke van Sakai Fish Farm. Helaas had Raad besloten om dit jaar niet mee te doen. Waarom kan ik jullie niet vertellen. Maar ik kan jullie wel vertellen dat ondanks dit het de wedstrijd niet slechter maakte! Wat het voor mij nog mooier maakt is dat er alleen hobbyisten mee mogen doen met de wedstrijd.

AEKS 2018 GC

De grote winnaar van de AEKS

Ik hoorde dat het een nek aan nek race was om de Grand Champion te kiezen. Een hele mooie, elegante Sanke uit size 7 (Engeland kent geen size 8) werd gekroond tot Grand Champion. Echter had in mijn opinie dit net zo goed de Jumbo Champion of één van haar vatgenoten uit onderstaande filmpje kunnen zijn.

Naast de wedstrijd zijn er natuurlijk ook standhouders. Wat mij elk jaar verbaast is dat er weinig gestunt wordt met spullen, echter is er wel veel goede kwaliteit verkoopvis voor relatief weinig geld. Ook is de sfeer goed en gezellig op de show, het is er niet druk. Iedereen kent elkaar en dat zorg ervoor dat er een gezellige sfeer is.

WhatsApp Image 2018-10-18 at 15.06.12

Er is goede kwaliteit Koi te koop op de show

Het verkleinen van je wedstrijd is nooit leuk, je wilt natuurlijk altijd groeien in aantal of in kwaliteit. Echter bewijst de South East Koi Club dat dit niet altijd nodig is. De gemiddelde kwaliteit van de wedstrijd is namelijk gelijk gebleven, of misschien zelfs wel beter geworden. Er is meer rust op de gehele showground door de ruimere opzet, wat ik als prettig ervaar. Maar ook heb ik nu meer tijd om te genieten van de vissen, terwijl er zoveel goeds is om van te genieten.
WhatsApp Image 2018-10-19 at 00.14.58

WhatsApp Image 2018-10-19 at 00.14.59
Kortom, de South East Koi Show was dit jaar kleiner, maar zeker ook fijner!

Tekst: Pieter Heurter
Foto’s &video: Pieter Heurter en Ruud Besems

Series Navigatie<< Major Awards All England Koi Show 2018

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App