De major awards van de All England Koi Show 2018

Onderweg op de boot naar Engeland was het vooral die verrekte Paul van Mierlo en Ruud Besems en ook Gerard de Greef en… ach, al die grapjassen van R&R-Koi-trek, die mijn slechte ervaringen met windkracht 9 op zee wilden nabootsen door zelf en masse mee te deinzen teneinde mijn evenwichtsorgaan te verwarren. Het viel echter mee en ik wist balans te houden. Dezelfde uitdaging wachtte mij de volgende dag aan de wedstrijdvaten van de All England Koi Show.

We werken veel samen met de Britten; samen maken we de hobby.

Voorzichtig vroeg ik of we wel foto’s mocht maken aan de binnenzijde uit hoofde van KoiQuestion, waartoe met genoegen gratie werd verleend gepaard met het verzoek of we ook de foto’s wilden delen voor hun promotionele doeleinden. We werken veel samen op de diverse shows en ook hier was het niet anders dan een fijne samenwerking met de Britten; samen maken we de hobby.

Patrick (rechts) en Tiebo on the job in R&R Koi Travel kledij.

Patrick (rechts) en Tiebo on the job in R&R Koi Travel kledij.

En zo kregen Patrick Oude Groeniger en ik de uitdaging om in die paar uurtjes dat we er waren toch in ieder geval alle Majors te kieken. Iets wat nog best goed te doen was, want in Engeland hebben ze een stuk minder Major Awards dan in Nederland. Zo is er geen Most Unique en geen Junior of Senior Tategoi Award. Nog gekker; de Jumbo Champion wordt helemaal niet aangemerkt als Major Award, maar deze hebben we toch lekker koppig meegenomen in het overzicht.

op de All England Koi Show 2018  gold een maximale maat van size 7

Ik heb geprobeerd het evenwicht te behouden; de bootvaart was toen al weer een dag terug, maar de Guiness nog niet. 😉
Geniet van de Major Awards van de All England Koi Show 2018; dat heb ik in ieder geval wel gedaan. Overigens is er op de All England een maximale maat van size 7. Dus ook Kohaku van 90+ worden gebenched in size 7. De Supreme Champion heet op deze show de Superior Champion

Grand Champion – Size 7 Sanke – Lee Manning

AEKS 2018 GC

Superior Champion – Size 7 Kohaku – Wayne Taylor

AEKS 2018 SC

Mature Champion – Size 6 Kohaku – Andy Baker

AEKS 2018 MC

Adult Champion – Size 5 Showa – Paul Williams

AEKS 2018 AC

Young Champion  -Size 4 Utsurimono – Phill & Emma David

AEKS 2018 YC

Baby Champion – Size 2 Kohaku

AEKS 2018 BC

+

Jumbo Champion –  size 7 Kohaku – Kevin Paul

AEKS 2018 JC

Series Navigatie<< Kohaku rules Engeland! Major Awards All England Koi Show 2019Betekent groter altijd beter?! >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.