Takinaki omringd door Japanse beelden

Op zaterdagochtend 15 september 2018 vertrokken wij richting de Lichtstad, om het maandelijkse bezoekje af te leggen aan de maandwinnaar van de Koi-idol verkiezing. Dit keer niet op stap met Marc voor de prijsuitreiking. Wel is mijn dochter Marie-Louise mee, die normaal gesproken, voor Koi-idol liever achter de schermen haar werk verricht.

2018 aug. de bewakers

De guards die waken over de vijver van William

Voor nu hadden we een afspraak gemaakt met William welke met zijn Koi- idol Takinaki deel had genomen en tot maandwinnaar was verkozen. Op deze nog prachtige septemberdag kwamen we op de afgesproken tijd aan en werden door William hartelijk verwelkomt.

winnaar_koi-idol_augustus_2018_takinaki

Takinaki, de winnende Showa van augustus

Na dit welkom vervolgden we onze weg verder naar buiten. Het weer en de temperatuur was immers nog schitterend, zeker voor de tijd van het jaar. Maar dat is informatie die heel Nederland al weet en eigenlijk overbodig is. Toch is het voor ons als Koihobbyisten mooi meegenomen om langer te genieten van de rust die de hobby ons geeft.

2018 aug. De deugd in het midden

Nog even genieten van het mooie weer en de Koi in de vijver

Bij een eerste aanblik mochten onzerzijds, de complimenten over de aanleg van zijn tuin en vijver niet ontbreken. De vijver was verhoogd aangelegd over de volle breedte van de tuin, voorzien van een venster zichtbaar vanuit de woonkamer. Achter in de tuin was een zogenaamde Man-Koicave gecreëerd. Om daar te komen was ook een loopbrug aangelegd. Al moest de passage wel langs de wakende ogen van de opgestelde Japanse bodyguards, die dag en nacht alles nauwlettend in de gaten hielden.

2018 aug. vijverpraatje

Een mooie loopbrug over de vijver

Verder stonden er, “verdekt opgesteld” in de schuur en achter de beplanting nog de drie Waterreiniging-guards. Genaamd Trommel, Beat en Trickle. Zij vervulden, op wat water gekletter na, rustig en getrouw hun taak. Wat aan de helderheid van het water in 25 kuubs vijver goed te zien was.

Beat-Guard

Met de installatie zit het wel goed

Na enig zoeken tussen de Gosanke-groep, welke wel de overhand hadden in de vijver. Al snel kregen we Takinaki in het oog. Natuurlijk dwalen de ogen daarna wat af en constateerde dat bijna alle andere bekende variëteiten ook in de vijver vertegenwoordigd waren. Al bij al vormde zij zo samen een mooie collectie, een lust voor het oog. Ondertussen werd de koffie met gebak naar keuze in de Koicave geserveerd.

Overzicht vijver en Cave

Twee liefhebbers die samen bij de vijver staan

De verhalen en ervaringen werden daar verder uitgewisseld. Zoals bij de meeste hobbyisten, waaronder ik mijzelf ook reken, begon William met het Vijvertje, goudvisje, z’n eerste koi-tje. Van ’n Koidealer? ’n Koivereniging? ’n Koishow? Nooit van gehoord, dat was in den beginnen allemaal nog het onbekende?! Maar door vragen en delen onder de verkregen Koivrienden groei je dan vanzelf in de hobby, aldus William. Al begint het vaak met vallen en opstaan..

2018 aug. Genieten, met de handen in de zakken

Ook een raam ontbreekt hier niet

Uiteindelijk heeft de ervaring en passie voor nu geleidt tot alles onder controle en genieten. Lekker kletsen aan de vijverrand. Visjes voeren en bekijken. Voor deelname aan een heuse Koishow was William nu nog niet toe. Maar op aanraden van zijn Koidealer Coweko, was het met foto’s van zijn Koi deelnemen aan de Koi-idol verkiezing toch wel iets wat hem aansprak. Veilig, geen stres voor de Koi en bij winst wordt zelfs de prijs thuis gebracht. Wat wil een mens dan nog meer!? En ja, Daar vinden wij dan weer onze passie en plezier in de hobby. In de vele bezoekjes die we zo af mogen leggen, kriskras door Nederland en België.

2018 aug. Prijsuitreiking

De prijzen werden overhandigd. Proficiat William!

Series Navigatie<< Koi Idol winnaar juli 2018Koi Idol: Cover Girl, Shining Sanke. >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App