Magnum Kohaku goed voor goud in Franse Wattrelos

Na de vele overwinningen van de hobbyist in Nederland, België en Duitsland weet hij nu ook beslag te leggen op de hoogste titel in Frankrijk. Met zijn Kohaku afkomstig van de Sakai Fish Farm en de Magnum bloedlijn weet hij de Grand Champion titel naar zich toe te trekken. Ook de Supreme Champion, de titel voor de op een na beste Koi van de show, komt toe aan de Belgische hobbyist. Zijn Raad Sanke weet hier met die titel het publiek te bekoren. Een dubbelslag dus.

Filip Poppe pakt dubbelzege in Duitsland

De Franse Koi Show wordt dit weekend gehouden in Wattrelos. Filip Poppe had voor aanvang van het seizoen al aangegeven dat hij er voor gaat. De records verbreken en overal winnen. Dat lukte hem reeds in België, Duitsland en Nederland (Goes) en nu dus ook in Frankrijk! Filip participeerde dit jaar niet op de Nederlandse Koi Shows en ontloopt op die wijze die andere prijzenpakker van het moment, Koi Kichi World, maar eerlijkheid gebied ook weer te zeggen dat dat een dealer is. Toch zou menig insider ze het graag eens tegen elkaar op zien nemen. Wie weet komt het nog want Filip gaat voor de 10 Grand Champion titels en daar is hij niet ver meer vanaf.

Prijzenkast SFF Magnum Kohaku Filip Poppe:

(Handig om te weten: de titels zijn tevens links naar de desbetreffende artikelen over deze prestaties)

Filip is in termen van show statistieken gezien de beste Koi hobbyist aller tijden op het Europese vaste land.

Een leuke vermelding is het feit dat Joachim, die het verslag doet namens KoiQuestion uit Frankrijk dit weekend, destijds de verantwoordelijke dealer was die de Koi heeft geselecteerd. Ook hem komt een proficiat toe.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.