Een aantal jaren geleden kwam Koen Gevers op het idee om aan kennisdeling te gaan doen. Steeds vaker liep hij op diverse fora tegen dezelfde informatie aan en steeds vaker bemerkte hij een kenniskloof in de hobby.

20180819_194353

Koen Gevers: hobbyist en initiatiefnemer van Koi Calculator

Hij zag een grote groep fanatieke hobbyisten en dealers met bergen kennis, maar hij zag ook dat daaronder in een grote groep van hobbyisten zat die veel minder kennis hadden en graag wilde bijleren. Allemaal heel zinvol zou je denken, maar volgens Koen is de groep te onwetend en zien ze door alle info, de spreekwoordelijke bomen, het bos niet meer.

WhatsApp Image 2018-09-02 at 19.46.22

Een database voor al je Koi

Dit was voor hem de aanleiding om naast zijn website ook een app op te zetten. Een app om de beginnende Koihobbyist op weg te helpen.  Koen is nu 5 jaar verder en inmiddels heeft hij een app die draait op Android en op IOS. Echter zijn dit basisversies, aldus Koen. Hij wil ze heel graag verder uitbreiden en is daarom steeds op zoek naar feedback om de app te verbeteren.

Volgens Koen is de KoiCalculator laagdrempelig en biedt het de mogelijkheid om het gehele visbestand in te voeren. De Koi kunnen op naam of variëteit worden ingevoerd. Het eerste rekenveld geeft vervolgens aan hoeveel voer je ongeveer zou moeten voeren bij de ingevulde watertemperatuur.

WhatsApp Image 2018-09-02 at 19.42.07

Een aantal opties die je uit kunt laten rekenen vanuit de app

Tevens is er een optie om het type filtermedium en de hoeveelheid ervan in te vullen. Met deze info kun je berekenen of het filter ook daadwerkelijk de hoeveelheid voer kan verwerken.

In de toekomst wil Koen ook verder uitbouwen en meer parameters inbouwen voor slankere mannetjes of dikkere vrouwtjes van dezelfde lengte. Nu is alles gebaseerd op een gemiddeld gewicht per lengte van ieder ingevulde Koi.

WhatsApp Image 2018-09-02 at 19.42.43

Tevens rekent de app uit of je filter je voer kan verwerken

Kortom de app is zeker een aanvulling voor de startende hobbyist. De app is te downloaden in ieder appstore en aan de gebruiksvriendelijkheid wordt hard gewerkt. Test het dus gerust en schroom niet om je reacties bij Koen achter te laten, zodat hij de werking en de inhoud ervan kan verbeteren.

Print

KoiCalculator 2.0 is uit sinds half augustus

Over Pascal Goossens

Hij is enthousiast en heel nauwkeurig. Als ervaren hobbyist weet hij anderen met raad en daad bij te stuiteren. Pascal beleeft de hobby graag door de de lens van zijn camera. Hij is docent tbv het bakkersvak en viel ooit in een grote ketel suiker...

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App