Vanaf 3 juli kregen 28 KQ-volgers een whatsapp bij een nieuw artikel

Dankzij een nieuwe functie op Whatsapp werden we aan het denken gezet. Facebook neemt af in populariteit en het zou zonde zijn als geïnteresseerden onze artikelen zouden missen.
De nieuwe functie betekent dat deelnemers niet meer kunnen reageren in de Whatsappgroep. Ik ben immers zelf ook lid van andere Whatsappgroepen. Het blijkt dat het aantal off-topic-berichten regelmatig de spuigaten uitloopt in dergelijke apps en dat wordt door velen als storend ervaren.

lees ook:  Pilot: KoiQuestion op WhatsApp; meld je aan voor de béta

test KQ WA

Het is en blijft éénrichtingsverkeer in de KoiQuestion Keiko App

Nu twee maanden later werd het tijd om de pilot te evalueren. Een enquête werd ingevuld door 82% van de deelnemers en geeft daarom een goed beeld van de gebruikers. Deels verrassende antwoorden, maar gelukkig grotendeels positief.

Enquête

Hieronder enkele vragen en antwoorden van de enquête gesteld aan de deelnemers van de KoiQuestion Keiko App. Daaronder per vraag onze gedachten hierover.

reacties

Op zich een logische verdeling. We snappen dat hobbyisten wel eens de behoeft voelen om te reageren. Dit kan nog steeds via Facebook zoals je gewend was en ook onder het artikel kun je met je FB-account reageren en er daarbij voor kiezen om je reactie ook op Facebook te plaatsen.

Reageren kan nog altijd, niet in de WhatsApp groep, maar wel direct onder de artikelen.

Wil je geen uitgebreide bijdrage doen, maar toch laten weten wat je ervan vind, dan kun je ook één van de emoticons onder de artikelen aanklikken. Ook kun je indien nodig wel een bericht naar de beheerder sturen in de Whatsapp-groep. Dit gebeurde ook enkele keren.

 

frequentie

Wat de één veel vindt, vindt de ander te weinig. Dat zie je bij bovenstaande vraag goed terug. Dat ruim 30% antwoord: precies goed, stemt ons zeer tevreden. De ruime meerderheid echter zou het ook niet erg vinden vaker een aapje te ontvangen, zolang het maar inhoudelijke berichtgeving is en geen onzin.

meer info

Hier kunnen we nog in verbeteren. Een extra foto of video is duidelijk gewenst. Hoe we dit verder aan gaan pakken, moeten we nog even over brainstormen.

device

Misschien ben ik ouderwets en gebruik ik liever het grotere scherm van een laptop. Onze lezers echter, gebruiken vooral de smartphone om het laatste nieuws te lezen. Goed om te weten voor ons en om rekening mee te houden in de toekomst!

continueren

Wat een score! Bijna 96% is dermate tevreden dat ze in de app blijven. Degene die nee heeft gestemd volgt ons liever via Facebook. Dit mag natuurlijk altijd!

misbruik

Iedereen zijn telefoonnummer is zichtbaar (helaas). Dit was nog wel een dingetje en kunnen we niet veranderen. Gelukkig heeft niemand dit als een probleem ervaren.

Was er dan geen enkele negatieve reactie? Ja wel hoor. In de open vragen kwam wel naar voren dat als je fanatiek Facebook afstruint je weinig nieuwe dingen ziet in de app. Op een Koishow hebben we live een aantal foto’s gedeeld en één keer vroegen we onze Keiko-deelnemers om hun mening te sturen naar Tiebo.
Voor de rest was de informatie identiek aan onze facebookpagina.

Conclusie

Na deze succesvolle periode zonder technische mankementen en met veel positieve feedback kunnen we maar één conclusie trekken: We gaan door met de KoiQuestion Keiko Whatsappgroep!
Nieuwe leden zijn welkom!

Je kunt je aanmelden op de volgende manier:

Stuur een mailtje naar Marco@KoiQuestion.com

Kopieer hierbij de volgende tekst en vul de …….. in.

Graag wil ik dat je mijn telefoonnummer toevoegt aan de KoiQuestion-Whatsapp: …………..
Ik begrijp dat mijn telefoonnummer ook zichtbaar is voor anderen in deze app.

Over Marco Zegers

Marco is docent natuurkunde en scheikunde op een middelbare school onder Eindhoven. Van jongs af aan is hij geïntrigeerd door de karper en beviste ze vele uren. De koi, de koivijver en de techniek ziet hij als een boeiende mix tussen zijn hobby en zijn vak.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App