Arts & Ants prolongeert titel voor meest unieke Koi

Eerder was het Jos Aben van Yoshikigoi die er een gewoonte van maakte om aan de haal te gaan met de prijs voor de meest unieke vis op de show. Hij won de prijs zeker drie keer achtereen. Inmiddels is het Stefan Koster van Arts & Ants die voor het tweede achtereenvolgende jaar de prijs voor de meest unieke Koi weet te veroveren. Was het vorig jaar nog een Beni Ginga, die ook dit jaar weer in het showvat van de dealer uit Aalsmeer zwom; deze keer was het de beurt aan een Maruten Goshiki, een Kuro Goshiki welteverstaan. De Goshiki werd gekweekt door Seiki Ikarashi en is nu zo’n 55 centimeter en drie jaren jong.

HKS 2018 Most Unique

Geen Euro, maar Kuro Goshiki. Kuro betekent zwart en dat is deze Goshiki wel. Het bijzondere is dan ook niet zozeer de variëteit, maar wel de verschijning die door de jury als meest uniek wordt betiteld. Het beni is van een werkelijk zeer hoge kwaliteit en vrijwel onbezoedeld, een fijn exemplaar. Je zou er iets meer body op wensen, maar waar het feit dat het een man is waarschijnlijk deels verantwoordelijk is voor de intense pigmentatie, zorgt deze ook voor een wat rankere lichaamsbouw.

2017-08_HKS_MU_01

Kujaku/Beni Ginga; Most Unique Holland Koi Show 2017

Bram Rohaan neemt de vis even kort met mij door en roemt de huidkwaliteit alsook de lichaamsbouw. De laatste wellicht niet vanuit showperspectief, maar gelet op het geraamte durft Bram bijna te stellen te maken te hebben met een perfecte lichaamsbouw voor een man om mee te kweken. Of Stefan dit ook van plan is denk ik eerlijk gezegd niet. Al met al toch een verschijning waar je echt van staat te kijken. Wanneer je het mij persoonlijk vraagt had ik niet deze Koi, maar een andere Koi in hetzelfde vat eerder met deze titel geridderd. Over deze Koi later meer.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App