Koi Kichi World pakt de dubbel; Grand én Supreme

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt vroeger in het dorp, op school of bij de vereniging. Twee bloedmooie zussen die iedereen het hoofd gek maken, maar tegelijkertijd onbereikbaar zijn. In de Koihobby is dat niet anders. Tjaard van Balen maakt het afgelopen jaar de hele Nederlandse Koi-scene gek met wat inmiddels de geschiedenisboeken in zal gaan als ‘de Yamatoya zusjes’.

maar deze zusjes delen ook de prijzenkast

In Oldenzaal wist hij met Big Sakura de Grand Champion titel te veroveren. Toen werd het zusje; Takai Sakura van dezelfde ouders en kweek, Supreme Champion. Nu delen zussen wel eens vaker elkaars kledingkast, maar deze zusjes delen ook de prijzenkast. Big Sakura moet het nu doen met de Supreme Champion titel en ziet haar iets kleinere zusje met 86 centimeter aan de haal gaan met de titel.

Grand Champion Arcen 2018

Takai Sakura is de naam van deze winnaar gekweekt door Yamatoya.

Beide Koi zijn 7 jaar oud. Voor Tjaard komt het relatief onverwacht, niet het feit dat hij de titel wint, want van een waardige tegenstand was nauwelijks sprake, “Maar Big Sakura was gisteren echt witter dan wit wit wit, veruit de beste van de twee, maar vandaag liggen de kaarten anders en de dag des oordeel telt”, zegt de dealer uit Ridderkerk op niet al te neerslachtige toon; de titel immers komt zijn winkel en efforts evengoed toe die gewoon uit al zijn Koi het allerbeste wil halen en wil laten zien.

Supreme Champion Arcen

Big Sakura, Supreme Champion Holland Koi Show 2018

Sakai Sakura won ook vorig jaar op deze show de Supreme Champion Titel. “Drie keer is scheepsrecht zullen we maar zeggen”, aldus een triomfantelijke Tjaard van Balen. “Het feest is compleet”.

Series Navigatie<< Red Sakura; het geheime wapen van Tjaard van Balen onthult94cm Ogata Chagoi tegen-reglementair GC B en Jumbo Champion >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App