Koi Kichi World kondigt 90cm Yamatoya Kohaku aan voor de HKS 2018

Morgen worden de vissen ingebracht op het showterrein in Arcen voor de 26e editie van de Holland Koi Show. We zijn natuurlijk erg benieuwd wat ons te wachten staat en hopen op een kwalitatief spelersveld. Een primeurtje kunnen we je alvast geven. Kennen jullie Big Sakura nog? Vast wel, zij won immers de Grand Champion titel op de Euregio Koi Show enkele maanden geleden.

Lees ook: Big Sakura Big Winner – Grand Champion Euregio Koi Show 2018

Uit dezelfde oudercombinatie, de Koharu (met een r) 2 bloedlijn van Yamatoya,  kwam een jaar eerder ook een potentievolle Kohaku. Het oudere zusje van Big, heet Red; Red Sakura welteverstaan en zij meet inmiddels een indrukwekkende 90 centimeters aan de lat. De tweekleur werd door Tjaard als nisai betracht, die haar aankocht in de mudpound! Voor de zoveelste keer wist Tjaard de Kashira, de meest beloftevolle Koi van dat jaar, te kopen van Kimiho Shiraishi. Man, wat moeten die twee een bijzondere band hebben gedeeld!

Red Sakura, Nisai

Red Sakura als nisai door Tjaard aangekocht in de mudpound van Yamatoya

Dit zegt de enthousiaste dealer uit Ridderkerk zelf over Red Sakura;
“Ze is nu super vuurrood (donkerder dan Ferrari rood en donkerder rood dan op de foto!)  en hopelijk op Arcen ook Super wit!!! Ze is nu al behoorlijk wit… )  Ze heeft Super mooi fukurin en teri!!!!!!!… Echt wauw… Nog niet zo extreem breed als Big Sakura maar wel echt een huidkwaliteit om van te smullen.”

90 cm Red Sakura (Large)

Bovenstaande foto is inmiddels ook zo’n drie jaar geleden en met de woorden van Tjaard daaraan toegevoegd, maken mij buitengewoon nieuwsgierig naar deze Koi van dus maar liefst 90 centimeter. Het is levende have en we hopen dat de Koi morgen fit en present is want het ontmoeten van nieuwe Koi van dit kaliber maken voor mij de rit naar een Koishow echt waard. Ook naar de tegenstanders zijn we natuurlijk erg nieuwsgierig. Nog één nachtje slapen en dan komen ze naar de wedstrijd om vrijdag, zaterdag en zondag met hun schoonheid het water te doorklieven voor een snijdende spanning in de titelstrijd van de 26e Holland Koi Show.

Voor alle info, tijden en locatie van de Holland Koi Show 20018 klik op de afbeelding.

Series NavigatieZusjes wisselen van jurk; Takai Sakura Grand Champion Holland Koi Show 2018 >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App