Vier schitterende vijvers bezoeken en daarna BBQ’en

Gisteren, 14 juli 2018, gingen de Belgische Koivrienden weer langs een aantal vijvers toeren. Als trouwe forumbezoeker mocht ik mee en daar maakte ik dankbaar gebruik van, ondanks de vele kilometers rijden.
Waar ik dacht dat anderhalf uur rijden ruim gerekend was, werden het door wegwerkzaamheden twee uur en een kwartier. Gelukkig was het eindpunt hetzelfde als het startpunt, dus we kregen nog genoeg de tijd om de vijver van John te bekijken tijdens de barbecue.

Martien en Marc hadden vooraf goed nagedacht over de organisatie en dit liep dan ook op rolletjes. Ik zat in groep C. Dit bepaalde de volgorde van de vijverbezoeken. De navigatie werd ingesteld en tien minuutjes later sta ik bij Geert zijn vijver.

Geert’s vijver

Een mooie vijver gemaakt uit HDPE, ter plaatse in elkaar gelast. De tuin is nog niet zo lang klaar en ligt er prachtig bij. Elk detail is chique en sfeervol met veel oosterse tinten. Er wordt meteen vermoed dat er gebruik wordt gemaakt van ozon. Dat blijkt echter niet het geval! Geert heeft een trommel met een bewegend bed en veel flow met totaal tien Koi op dertig kuub.

vijver 1 - 1

vijver 1 - 2

vijver 1 - 3

vijver 1 - 4

De tuin van Chris

De tuin van Chris is bijzonder. Je komt er ogen te kort. Alles is tot in de puntjes verzorgd. Het is echt een Japanse tuin. Het ziet er arbeidsintensief uit, maar als je dat aan Chris vraagt vindt hij van niet. Duidelijk een gepassioneerde hobbyist. Dan is geen minuut een minuut te veel. Zoveel bonsai, vormbomen en een zeer apart gevormde vijver. Het lijken wel losse bassins die met een soort van beekje met elkaar verbonden is. Om het af te maken een mooie brug erover. Een waterloop, een kruik waar water uit komt, een Torii, het is allemaal aanwezig. De Koi zijn ook bijzonder. Vooral vanwege hun leeftijd. Chris heeft Koi tot 18 jaar oud. Het water is kraakhelder en de filter is traditioneel met vooral veel matten. Nou moet ik wel zeggen dat deze filters veel ruimte in beslag nemen, maar ruimte is er ook genoeg. Het is zeker effectief!

vijver 2 - 1

vijver 2 - 2

vijver 2 - 3

vijver 2 - 4

vijver 2 - 5

vijver 2 - 6

vijver 2 - 7

vijver 2 - 8

vijver 2 - 9

David’s Koi

De hoogste kwaliteit Koi treffen we aan bij David. David deed dit jaar mee met de BKS en won een aantal mooie prijzen. Hij is ambitieus en we zullen zijn Koi nog vaker op het showtoneel tegen gaan komen. Hij wil  graag de schoonheid van zijn Koi tonen en haalt ze met een Koinet even omhoog. Als een trotse liefhebber vertelt hij bij elke Koi wat achtergrond informatie. Allen luisteren aandachtig….

vijver 3 - 1

vijver 3 - 2

vijver 3 - 3

vijver 3 - 4

Terug bij John

Wat een tuin heeft John! Een tuin waar je met een hele grote groep kunt barbecueën. Zeer sfeervol en je krijgt een soort van lounge-gevoel. In het midden ligt een schitterende grote vijver. Zittend aan de rand heb ik bij John weinig specifieke informatie opgenomen omtrent zijn vijver. En eigenlijk is dit een compliment. Ik wilde lekker rustig zitten, aanschouwen en genieten. De tuin straalt rust uit. Zonder drukke details en heerlijk zen. Om 18.00u start de barbecue en het is tijd voor een Juupke.

vijver 4 - 1

vijver 4 - 2

vijver 4 - 4

vijver 4 - 5

vijver 4 - 6

vijver 4 - 3

vijver 4 - 7

vijver 4 - 8

vijver 4 - 9

Het was een mooie dag, misschien net een graadje te warm, maar beter dan regen.
Wat me opviel was dat alle vier de vijvers een plaatje waren, tot in de detail verzorgd. Super helder water, terwijl verschillend gefilterd. Allen hadden een lage tot zeer lage bezetting. Zou het daar dan inzitten?
Ik heb genoten van de vijvers, de mensen, de organisatie en de barbecue. Hopelijk tot snel en bedankt!
Extra dank aan alle vrijwilligers die een grote groep hobbyisten een mooie mooi dag bezorgd hebben. Chapeau!

Over Marco Zegers

Marco is docent natuurkunde en scheikunde op een middelbare school onder Eindhoven. Van jongs af aan is hij geïntrigeerd door de karper en beviste ze vele uren. De koi, de koivijver en de techniek ziet hij als een boeiende mix tussen zijn hobby en zijn vak.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App