Notificaties over nieuwe blogs van KoiQuestion op je smartphone

Met liefde en plezier bloggen wij over van alles binnen de Koiwereld en wat er gebeurt binnen de Koicommunity. Hoe weet je als lezer of er een nieuwe blog online staat? Dan heb je twee opties: volg ons via Facebook of check handmatig onze website. De meesten zullen ons volgen via Facebook, daar wij ongeveer 87.000 volgers hebben. Echter soms word je door Facebook zo overladen met informatie, dat wij ons voor kunnen stellen dat je het nieuws alsnog gemist hebt.

Nu website

Bron: Nu.nl

WhatsApp-groepen een kriem?


WhatsApp-groepen zijn de laatste jaren enorm populair. Handhaving van deze groepen, dat het netjes en niet te ongenuanceerd wordt blijkt vaak een probleem. Nu echter biedt WhatsApp een nieuwe optie en dat is éénrichtingsverkeer. Er kan niet gereageerd worden door de deelnemers. Dit was te lezen via de website Nu.nl via deze link. Enerzijds zou je dan evengoed een verzendlijst kunnen gebruiken die WhatsApp ook gebruikt, anderzijds ben je dan nog steeds niet onderdeel van een groep of community en een lijst kan niet door meerdere mensen worden beheerd, waardoor je altijd afhankelijk bent van één iemand.

Nu willen we een echte Béta-test doen om te kijken of dit daadwerkelijk meerwaarde biedt

We besloten gewoon eens om de proef om de som te nemen; we gingen testen en werden positief. Het blijkt dat je wel een reactie kunt versturen, maar dat je dan de optie hebt om deze te richten aan één van de beheerders. Nu willen we een echte Béta-test doen om te kijken of dit daadwerkelijk meerwaarde biedt voor ons en onze lezers.

notificatie Whatsapp

Notificaties van nieuws op onze site direct op je telefoon!

Doe je mee?

Dit betekent dat je telefoonnummer wordt toegevoegd aan de WhatsApp-groep van KoiQuestion. Denk niet dat je continu updates krijgt zoals in de meeste reguliere groepsapps. Wel zullen we gedurende de testperiode, de naam zegt het al, diverse zaken testen. Alleen een nieuwe blog, de aanstaande events, een vraag aan de groep waarvan we de reacties aan de beheerders gebruiken ter onderbouwing van een blog. Gemiddeld één tot maximaal drie berichten per dag. Gedurende een Koishow zullen het er iets meer zijn, maar je weet zeker dat je als eerste van het laatste nieuws op de hoogte bent en uiteraard kun je de groep ook dempen zodat je geen geluidjes ontvangt. Er kan in de groepsapp niet gereageerd worden, dus spam is onmogelijk.

Dit is iets om rekening mee te houden

Privacy

Wellicht overbodig te noemen, maar wie onderdeel uitmaakt van een groep op WhatsApp geeft zijn telefoonnummer prijs aan de overige deelnemers in de groep. Dit is iets om rekening mee te houden. Wij kunnen geen aansprakelijkheid dragen voor misstanden of ongewenste contacten die hierdoor kunnen ontstaan. Zonder dat je met elkaar kunt communiceren via de groepsapp, maak je wel samen deel uit van een groep en het is natuurlijk ook niet verboden om met elkaar te contacten. Die voordelen en nadelen moeten we gewoon eens gaan ervaren hebben we gemeend. Na een korte periode van één a twee maanden zal er geëvalueerd worden. Tussendoor eruit stappen mag natuurlijk; we zouden het op prijs stellen wanneer je dit vervolgens ook onderbouwt aan een beheerder.

test KQ WA

Zelf zijn we meteen gaan testen

Onder voorbehoud

We schatten in dat dit een goede optie is voor onze meest trouwe volgers om op de hoogte te blijven, onderdeel te zijn van een community en toch laagdrempelig te kunnen reageren en te communiceren zonder dat het overzicht kwijt raakt of er een ongewenste subcultuur ontstaat. We willen de startgroep niet te groot maken. Ongeveer tussen de 20-30 personen. Het kan dus zijn dat we je moeten teleurstellen. Ook kan het zijn dat we na de proefperiode stoppen, omdat het ons niet bevalt.

Hoe geef je je op?

Stuur een mailtje naar Marco@KoiQuestion.com

Kopieer hierbij de volgende tekst en vul de …….. in.

Graag wil ik dat je mijn telefoonnummer toevoegt aan de KoiQuestion-groepsapp: …………..
Ik begrijp dat mijn telefoonnummer ook zichtbaar is voor anderen in deze app.

 

Zou dit een nieuw artikel kunnen betekenen op KoiQuestion?

Over Marco Zegers

Marco is docent natuurkunde en scheikunde op een middelbare school onder Eindhoven. Van jongs af aan is hij geïntrigeerd door de karper en beviste ze vele uren. De koi, de koivijver en de techniek ziet hij als een boeiende mix tussen zijn hobby en zijn vak.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App