Filip’s Koi Shop behaalde tenminste 4 Major Awards met een Sanke 

Het deelnemersveld van Hasselt zit vol verassingen; positief welteverstaan. Ondanks dat we de GC zeer appreciëren te zien zwemmen, houden we er ook van om nieuwe vissen te zien op het ereschavot want ieder dag patat is ook zowat. Vanuit Baasrode Dendermonde bracht Filip Saerens een Sanke mee die hij in het najaar van 2017 heeft aangekocht in Japan. Kentaro Sakai, de eigenaar van de Sakai Fish Farm bracht hem een Dalmatian Sanke in de bowl waar Filip toekomst in zag, terwijl niet iedereen dit er in zag.

BKS 2018 Mature Champion

photo by Pascal Goossens

De Koi is nu 5 jaar en meet 73 centimeter. Duidelijk te zien is de goede lichaamsverhouding waarop het diepe pigment wordt gedragen. Het sumi is niet erg massief, maar wel intens waar zichtbaar en aanwezig op de meest essentiële plekken. Het rood is een prachtig gewaad voor deze Koi die het draagt als een sieraad. Het rode oog is juist door het ontbreken van het patroon daar een gebalanceerd foutje. Achterop de staart stopt het kiwa tijdig voor de staartaanzet. Dat noemen we een goede odome, waardoor de gehele uitstraling van de vis nog krachtiger wordt.

Lees ook: Filip’s Koi Shop goed voor runner-up in Marianne

De Koi is niet onbekroond want iets eerder dit jaar won ze al Supreme Champion op de Koi Show in Frankrijk, maar nu zit ze er waarschijnlijk echt nog wel een stuk beter bij. Het is een schitterende Koi die ook zeker nog wel meer in haar mars zal hebben. Wanneer het sumi nog meer samentrekt zal de Koi nog een veel krachtigere indruk maken! Filip’s Koi Shop won eerder in Nieuwegein al eens een Supreme Champion titel met een Sanke en vorig jaar op deze show kon hij een Senior Tategoi Award op zijn blouse spelden.

Lees ook: De vis heeft een enorme body en is nog niet gefinisht

Ook dat was een Sanke waarmee de dealer uit België dus tenminste 4 Major Awards met een Sanke heeft behaald. Iedereen die weet hoe moeilijk deze variëteit is in de grotere showklasses, kan met mij concluderen dat dit een zeer knappe prestatie is en de dealer zich stabiel geschaard heeft tussen de deelnemers waar altijd rekening mee moet worden gehouden voor de grote prijzen.

Series Navigatie<< Debuut Dominique Vyncke brengt bewondering én verontwaardiging over Gorbatsjov; Jumbo Champion Belgian Koi Show 2018ZELDZAAM; Major Awards voor Doitsu Showa en Beni Kumonr… eh Kikokuryu van Kim’s Koi >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App