Ook runner-up Hasselt Yondan Kohaku

Terwijl ook de Supreme Champion zich, evenals de Grand, laat classificeren als een yondan Kohaku, bestaande uit een vierstappenpatroon, hebben we het wel over een totaal andere Koi. De Kohaku die heel kenmerkend zonder patroon op het hoofd rondzwemt is zich toch verzekert van een weldadig en gebalanceerde uitstraling. Er heerst een serieuze rust over de Koi waarbij de bouw niet bijzonder krachtig is, maar de kwaliteit van het beni is daarentegen machtig op zijn minst.

Supreme Champion BKS 2018

photo by Marco Zegers

Dirk Snauwert, zaakvoerder bij Elnakoi, zal verheugd zijn met deze runner-up award in een speelveld met een aantal zeer andere hoogwaardige Gosanke met een indrukwekkende lichaamsbouw die ook meestreden om deze titel. De unieke kwaliteit van de huid van deze vis werd desniettemin geprefereerd door de jury van dienst. Elnakoi behaalde eerder dit jaar al een Supreme Champion Award; dat was met een Kohaku op de German Shinkokai Koi Show te Berlijn.

Series Navigatie<< Grand Champion ZNA Belgian Koi Show 2018; miss Magnum pakt 4e Europese titel!Belgian Koi Show: Sfeer en weer is oké >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App