Grand Champion B Belgian Koi Show 2018

Deze Shiro werd aangekocht in het najaar van 2016. Onze eigen hoofdredacteur was er ooggetuige van en zag de hobbyist André de Groot verliefd worden op de Utsurimono terwijl in de bowl bij Omosako. De Koi komt uit de Panda junior bloedlijn van de wereldberoemde Shiro Utsuri kweker. Destijds was de tweekleurige 74 centimeter. De Koi werd gehandled en ingebracht op de show door Chikarakoi.

De kwaliteit van het zwemmende juweel is langzaamaan opgebouwd in de vijver van André

Veel gegroeid is de Koi niet sedertdien, ze doet momenteel 79 centimeter aan de lat, maar dat is natuurlijk een zeer respectabele lengte voor een Shiro Utsuri. De kwaliteit van het zwemmende juweel is langzaamaan opgebouwd in de vijver van André en hier in België op het showterrein tot een hoogtepunt gekomen; goed genoeg voor een Grand Champion B award; de beste non-Gosanke in Hasselt.

Grand Champion B BKS 2018

photo by Marco Zegers

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App