Geen videoscheids, wel negen arbiters in Hasselt

Terwijl de Rode Duivels volgende week zaterdag hun tweede groepswedstrijd spelen op het WK voetbal zullen er ook juryleden aantreden op het speelveld; niet die tegen Tunesië in Rusland, maar wel die van de ZNA Belgium Koi Show in Hasselt. Ze spelen een 4-3-2 systeem met maar liefst vier Nederlanders (die hadden toch tijd over tijdens het WK), een drietal juryleden uit Zuid Afrika en een official uit Engeland en natuurlijk Japan;

Dat er vier Nederlanders aantreden is niet vreemd. Deze mogen namelijk in eigen land niet optreden als jurylid  ten behoeve van officiële ZNA Koi Shows. Hasselt is dan het dichtste bij wat ze kunnen doen om hun internationale ervaring te verrijken; Ronald Stam, Toen Feyen, Mark Kleykers, tevens voorzitter NVN,  en Richard Albertsboer zullen hun kunde gebruiken om de vissen in de wedstrijd te beoordelen. Voor Zuid Afrika komen Mike Harvey, Willhem Geldenhys en Dean Britz van hun continent af en Bernie Woollands zal Engeland vertegenwoordigen. Duc Nguyen is de Japanner van dienst.

Mark en Ronald examen

Mark Kleykers (links) en Ronald Stam tijdens hun jurywerkzaamheden op de All Japan Koi Show in Japan.

België heeft de betere kansen tegen Tunesië. Maar de ploegen stonden nog nooit tegenover elkaar, dus wie het weet mag het zeggen. Ongetwijfeld zal de wedstrijd ook leven tijdens de Koishow. Stiekem is die uitkomst nog wel belangrijker dan de winnaar van de Grand Champion op de show wellicht; althans voor het feestje in de avond toch tenminste. Toch heeft de Koishow in België ene reputatie hoog te houden, zeker na vorig jaar toen het de beste Koishow op het Europese vaste land was van de afgelopen vijf jaar.

In Oldenzaal ontbrak Filip Poppe

Vorige maand echter werd zij voorbijgestreefd door de Euregio Koi Show die de beste wedstrijd in tien jaar neer zette,. In Oldenzaal ontbrak Filip Poppe, een van de grootste favorieten voor de titel, die er in Hasselt wel bij is. Hij won ook vorig jaar de titel, maar er schijnen anderen op de loer te liggen. Binnenkort meer over de doelnemers en hun Koi.

Het is aftellen tot matchday!

image3

BKS 2017 met rechtsboven het wedstrijdvat van Filip Poppe

Series NavigatieEn de gratis kaartjes gaan naar ….. >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App