Elna Koi neemt het zilver mee van Berlijn naar Zwevezele

De deelnemer? Die is berucht en beroemd op de Koi Expo. Dirk Snauwaert won in 2015 al de dubbelslag (Grand en Supreme op deze zelfde locatie). In 2016 wist Dirk naast de bokaal voor maar liefst vijf Major Awards het podium te betreden terwijl zijn klant er met het goud vandoor ging. De Murata Kohaku die hiervoor verantwoordelijk was, van Albert Desseyn, wist vorig jaar zijn titel te prolongeren, maar moest nu alle hoofdprijzen aan zich voorbij laten gaan.

een mooie toevoeging aan diens inmiddels indrukwekkende staat van dienst

Ondertussen wist Dirk wel zijn Hoshikin Kohaku terug naar het ere podium te halen voor de follow-up titel; de Supreme Champion 2018 en niet onverdienstelijk; ze ziet er op vrijwel alle fronten bijzonder goed uit; zo goed zelfs dat vele aanwezigen op de show haar eigenlijk wel de mooiste vonden op zaterdag. De body van de Showa was aanzienlijk beter dan die van de Kohaku, die er wel weer een mooiere huidkwaliteit op nahield.

Supreme Champion Koi Expo 2018

De Kohaku heeft, eerlijkheid gebied dit dan wel weer te zeggen, een tweetal shimmy’s (kleine zwarte puntjes) ontwikkelt, die de kwaliteit beslist niet minder maken en de Supreme Champion titel behalen met deze vis mag dan ook als zeer verdienstelijk worden gesteld een een mooie toevoeging aan diens inmiddels indrukwekkende staat van dienst. In 2013 won Dirk met de tweekleur al de Grand Champion titel op de 30e editie van de Wakagoi Show, na in 2012 al een Adult Champion titel te hebben verovert op de All Japan Koi Show!

Series Navigatie<< Grand Champion Koi Expo Berlijn; eindelijk weer een Showa!De beste van Berlijn: Major Awards Koi Expo 2018 >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App