Koi Centrum Uckermark pakt Grand Champion op German Shinkokai Koi Show 2018

Nieuw bloed in de hoogste gelederen van de Europese Koi Shows. Frank Rehbein, zaakvoerder bij Koi Centrum Uckermark (KCU), circa 90 kilometer boven Berlijn, weet in de Duitse hoofdstad het goud te bemachtigen. aanvankelijk dachten we te maken hebben met een bloedlijn van Ikarashi, maar navraag wees uit dat het ging om een Momotaro Showa. De driekleur is afkomstig van de Lion Queen bloedlijn en meet 71 centimeter. Het is voor het eerst in zeer lange tijd dat een Showa Grand Champion wordt op een Europese Show. Hoe lang exact? Wie het weet mag het zeggen…

Grand Champion Koi Expo 2018

De vis is in mei 2015 geboren en is dus nu ake yonsai. Frank Rehbein kocht de Sanshoku aan op de veiling van afgelopen najaar. De bouw is ietwat a-typisch voor een Lion Queen (GC All Japan 2014) Showa die doorgaans een erg langgerekte lichaamsbouw met een krachtig staartdeel, maar deze heeft meer weg van een twintig jaar oude traditionele bloedlijn. De dealer doet al mee aan de show sinds het allereerste begin en deze titel is dan ook een ultieme kroon op zijn werk.

Series NavigatieSupreme Champion German Shinkokai Koi Show 2018 >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App