Mature Champion Euregio Koi Show 2018

Een strijd moet het zijn en zo denkt ook Rob van Hulst die al eens eerder zei; “De beste vis moet gewoon winnen”. Het afgelopen weekend op de Euregio Koi Show moest hij het afleggen tegen zijn dealer die hij vorig jaar nog glansrijk versloeg. Nu eindigt zijn Kohaku onder het zusje dat vorig jaar zijn meerdere nog moest toegeven in de tweekleur van de hobbyist die beslist in vol ornaat aan was getreden dit weekend…

sjabloon majors EKS 2018

Yamatoya Kohaku (Koharu 2 bloedlijn; Foto: KoiAddicted)

De Koi is in uitzonderlijk goede conditie en kent nog immer een waanzinnige uitstraling. Goed sashi en kiwa, mooi fukurin, overtal dezelfde intensiteit beni en een goede odome, heerlijk gewoon. Misschien is de Koi zelfs wel beter dan tijdens Arcen vorig jaar, maar Tjaard van Balen heeft ook zijn Koi het beste van alles gegeven de afgelopen maanden en heeft vooral in termen van body dusdanig winst gemaakt. “De vis heeft wel 30 procent meer body gemaakt en bij deze lengte zijn dat aardig wat kilo’s, aldus de boomlange dealer uit Ridderkerk. De uitslag zegt dan ook meer over de kwaliteit van de show dan over individuele vissen.

De Kohaku van Rob heeft ook een geweldige kop; je kunt duidelijk zien dat het zusjes zijn gekeken naar ook de Grand Champion. Op het hoofd lijken rimpels of groeven te zitten die reliëf geven, maar de Koi niet minder imposanter maken. De Kohaku zwom samen in het vat met een sublieme Sanke en dat was wel een lust voor het oog hoor.

je kunt duidelijk zien dat het zusjes zijn

Tjaard heeft ook Rob bijgestaan om te ondersteunen in het zo goed mogelijk voor de dag brengen van de Kohaku en dan moet de  beste gewoon winnen vinden ze beide. Dit weekend was dat Tjaard en daar wordt, alhoewel niet het favoriete geuzendrank van Rob van der Hulst, wel een glas champagne op geheven. Het is stuivertje wisselen, maar dan wel eentje van goud…

Een proost op de goede afloop met links Tjaard van Balen en rechts Rob van der Hulst

 

Series Navigatie<< Jumbo Champion blijft mooi bij Freddy Roolvink in TwenteEuregio Koi Show 2018: Alle Mayors >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App