Adult Champion Euregio Koi Show 2018

Oke, eerlijk toegegeven; in de aankondigingsblog van deelnemers was ik hem vergeten; of beter gezegd hij was mij ontglipt, want Jose en zijn  Koibestand vergeet je niet. Dat dit kon gebeuren ligt dan ook niet aan zijn vissen, maar misschien wel aan zijn bescheiden aard; zoals hij zich ook presenteerde op benching day toen Tobias Tiel, marketing en communicatie student, zijn eerste interview deed in de Koiscene;

Jose is geen onbekende meer op Koishows. Als hobbyist heeft hij al meermaals een grote prijs gepakt, maar nog nooit een Adult Champion Award. In 2014 won hij zowel Best Male met een Murata Kohaku als Mature Champion met een Torazo Sanke op de European Shinkokai georganiseerd door Koi2000. In 2015 won hij met een andere Kohaku de best tategoi award, in 2016 won hij hem weer, nu op de Holland Koi Show en met een Sanke.

Lees ook: Major Awards 25e Holland Koi Show 2017

In 2017 ging Bonet voor de hattrick en alhoewel ik kritisch was op de toekenning ervan gezien de bouw, moet ik heel eerlijk zijn dat de Koi nu echt vele malen beter in verhouding is. De kop leek destijds te spits voor de enorme body, maar de body is nu iets meer in verhouding en de neus al lang niet meer zo spits.
Euregio Koi Show Adult BIZ6

Lees ook: Jose Bonet hengelt wederom Senior Tategoi binnen

De SFF Kohaku heeft dan ook haar belofte waargemaakt. Of dit het eindstation is voor Jose Bonet? Ik weet wel zeker van niet. Wanneer je drie jaar op rij een Best Tategoi in de grote lengte klasses weet te bemachtigen om het vervolgens nog waar te maken ook, dan heb je er wel kijk op mag gesteld worden. Ik zal hem niet nog eens vergeten in een preview 😉

Foto’s: KoiAddicted & Marco Zegers

Series Navigatie<< Euregio Koi Show 2018: Alle MayorsBefil: Ook bewegend bed nu onder waterniveau >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App