Jumbo Champion Euregio Koi Show 2018

Van heinde en verre kwamen deelnemers naar de Euregio Koi Show in Oldenzaal. De Grand en Supreme Champion gingen mee naar Ridderkerk en ook veel andere hoofdprijzen gingen met dealers en hobbyisten mee naar de uithoeken van Nederland and beyond, maar enkele hoofdprijzen bleven ‘gewoon’ in Twente.

Schermafdruk 2018-05-30 09.54.49

Freddy Roolvink woont op tien minuten van de show en bracht zijn 95cm lange Hirasawa Chagoi mee. Het dier schitterde in de zon en maakte een bijzonder krachtige indruk. Soms is een Jumbo Champion gewoon lang, soms bijzonder corpulent, maar dit is een karper van het zuiverste soort. Een mooie torpedo vorm wordt gedragen door een sterk geraamte zonder inval of vervetting. Ook belangrijk voor diens kampioenswaardige uitraling is het feit dat het schubbende zonder onvolkomenheden is. De huidkwaliteit, gevangen in een mooie egale glans, op deze eenkleurige vis maakt het af.

Alle vissen hebben een prijs gewonnen

Freddy Roolvink, hobbyist uit Enschede was er zichtbaar mee in zijn nopjes. Hij had vijf vissen ingezet op de Koi show. Alle vissen hebben een prijs gewonnen. 1x Jumbo Champion. 3x 1e prijs en 1x 2e prijs.

Freddy Roolvink

De foto overigens, werd gemaakt door Pascal Goossens, nieuw binnen de gelederen van KoiQuestion wier ik langs de vaten de kneepjes van het fotograferen bij wilde brengen. Ondertussen werd ik gewoon afgetroefd door de opgewekte liefhebber uit Lichtenvoorde. Deze foto is dan ook onbewerkt. Complimenten Pascal!

 

Series Navigatie<< Yamatoya-zusje in verbeterde vorm Supreme Champion Euregio Koi Show 2018Rob van Hulst wisselt stuivertje met dealer Koi Kichi World >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.