Dit artikel is deel 2 van 15 in de serie Euregio Koi Show 2018

Het schilderij is te groot voor Gregor om zelf te vervoeren

We maakten het een kleine zes weken geleden bekend; Gregor Meyer verlaat de Koiscene als standhouder. Wanneer iemand in opdracht nog eens een schilderij wil laten maken, zal hij daar vast en zeker voor open staan, maar de paintbrush artiest wil zijn creativiteit eens op een ander lijdend voorwerp richten. Of nou ja… echt anders misschien niet, want hij gaat zich focussen op de karpervisserij…

Lees ook:  Gregor Meyer kondigt grootste en laatste publieke kroonwerk der Koi aan

New work in progress

Desniettemin wilde Gregor de Koicommunity niet met stille trom verlaten en zo bedachten we samen dat hij voor de Euregio Koi Show iets zou maken dat nog nooit eerder vertoond werd. Geïnspireerd op een betoverend meesterwerk dat ik vorig jaar mocht zien bij Harald Bachman, die een schilderij van Dainichi kreeg, heeft Gregor zich ontfermd over een paintbrush schilderij van maar liefst 1 meter 20 bij 1 meter 50.

een paintbrush schilderij van maar liefst 1 meter 20 bij 1 meter 50

Dat deed hij niet uit de losse pols; De drie Koi die het doek zouden sieren werden bepaald door jullie. Op facebook plaatsten we een poll met maar liefst 10 Koi in de diverse gosanke variëteiten. Hiervan zijn na een week de drie Koi met de meeste stemmen bekroond met een plekje op het schilderij.

Lees ook: Paintbrush artiest Gregor Meyer heeft werk te doen

Gregor ging aan de slag en wist het schilderij op tijd af te maken voor volgend weekend. Ze wordt nu speciaal afgelakt en dat moet woensdag klaar zijn; net op tijd dus! Het doek is zo groot, dat hij Koi dealer John de Leur bereid heeft gevonden om het doek mee te nemen naar de Euregio Koi Show waar je het doek dus het hele weekend kunt bewonderen.

Lootjes kun je kopen bij Gregor in de stand het hele weekend voor maar 5 euro per stuk

Maar hoe maak je nu kans op dit meesterwerk? Erg simpel en laagdrempelig. Het schilderij wordt verloot. Lootjes kun je kopen bij Gregor in de stand het hele weekend voor maar 5 euro per stuk. Je maakt dus al voor 5 piek kans op dit gigantische en unieke schilderwerk met een waarde van tenminste €1500,-

Unknown-1

Naast deze prijs, maak je ook nog kans op een aantal andere prijzen zoals een KoiQuestion DVD die wij ter beschikking stellen voor deze loterij. De grote winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de grote prijsuitreiking van de Euregio Koi Show op het podium. Wanneer de gelukkige winnaar niet meer aanwezig is zal deze het schilderij onder het genot van een hapje en een drankje op kunnen komen halen Bij Chikarakoi in Vianen.

Voor de vrijwilligers van de Euregio Koi Show geeft Gregor ook nog een ander werk cadeau ter waarde van Euro 400,-

Gregor Meyer paintbrush artist in de koi community

Series Navigatie<< Euregio 2018 Grand Champion Preview; tijd om bang te worden…Kan het verhitte speelveld in Oldenzaal tegen de hitte? >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App