Yaku, de schitterende showa is een echte prijzenpakker

De verklaring van de titel begrijpt u later in dit verslag van het bezoek aan Kees. Eerder in december van vorig jaar, leerden we Kees kennen als maandwinnaar met zijn Showa genaamd Yaku. Tot zijn grote verbazing had Kees naast de toen behaalde maandprijs en trofee ook een directe finaleplaats behaald.

Winnaar koi-idol april 2018 yaku

Yaku, de winnaar van april 2018

Nooit eerder meegedaan aan een Koishow of iets dergelijks kreeg Kees met zijn deelname en goede beoordeling door de jury van Yaku de smaak te pakken van het showelement van de Koihobby. Wat hem deed besluiten om nog een keer met Yaku mee te spelen in de Koi-idol verkiezing van april 2018. Een ander jaar, maar weer pakte Yaku de titel. Een tweede keer. Wat inhield dat we een afspraak konden maken om op vrijdag 11 mei weer naar Best te rijden.

2018 apr uitreiking

Wederom een prijs voor Kees

Wat Kees bij het maken van die afspraak, toen echter nog niet wist, was wat hem en Yaku nog te wachten stond op 6 mei j.l. tijdens de Koi-idol. De dag van de bekendmaking van de winnaars van de Koi-idol finale 2017. Hierbij werden alle finalisten in volgorde van de door hun behaalde plaats naar voren geroepen om het prijzenpakket van onze hoofdsponsor Shinji Koi Products in ontvangst te nemen.
2018 apr Yaku 1
En daar stond Kees dan, te wachten en te wachten tot zijn naam werd omgeroepen. Het wachten werd uiteindelijk beloond met trofee voor de tweede plaats.  Wat hem naast het Shinji prijzenpakket, een waardebon van  €300,- opleverde. Welke werd aangeboden door onze andere hoofdsponsor Filtreco.

2018 apr 3x1

Drie in één

Dit alles overkwam Kees alvorens we tot een tweede bezoek aan Yaku konden brengen.
Zo hebben wij Kees in korte tijd  leren kennen als een fervent hobbyist bij wie zijn vijver top in orde is, maar dat zagen we al bij het eerste bezoek. Destijds alles vakkundig afgedekt met een glas in kunststof kap.

2018 apr Q ruimte

De nieuwe opgroeifaciliteit

Dezelfde gastvrijheid werd weer bezegeld met koffie en gebak en volop tekst en uitleg vanwaar hij zijn plezier haalde uit de hobby.  Zo rondkijkend was het weer echt genieten bij Kees. Nu dus alles zonder kap en als druk baasje al weer druk met de nieuwbouw van een quarantaine huisje om wat Shiro Utsuri op te laten groeien voor een challenge. Konden we even later over gaan tot uitreiking van de derde trofee van Yaku.
Dit geeft Kees weer recht op een finaleplaats Koi-idol 2018 en bracht mij op het idee van de titel.

2018 apr overzicht vijver

 

Series Navigatie<< Een weerzien met WillemKoi Idol mei: Vier op een rij! >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Comments are closed.