Yellow Tail meets Nishikigoi

Niet dat het kweken in Japan afhankelijk is van Bram, maar dat de kennis van deze professional op prijs wordt gesteld door een van de beroemdste kwekers, Dainichi, zegt ook genoeg. Bram werkte al meermaals op de farm en bracht daar veelvuldig verslag van uit in het verleden met als klap op de vuurpijl een heuse DVD; The journey to Excellence waarvan hieronder de trailer te zien is;

lees ook: Mede-oprichter Bram Rohaan terug als KoiQuestionair!

Kweken is dan ook het voornaamste doel van Bram zijn bezoek aan Japan. Niet eens zozeer die van Dainichi en ook is hij zelf niet van plan zich voort te planten, althans niet zover hij mij hierover heeft ingelicht, maar voor wie hem kent weet dat de viskwekerij ook echt zijn beroep is en momenteel is Bram managing director op een  spiksplinternieuwe Yellow Tail kwekerij in Zeeland. Bram was drie jaar geleden voor het laatst in Japan.

En ook hierin zijn Japanners bedreven; vandaar dat hij in Japan enkele viskwekerijen bezoekt waaronder eentje in Nagasaki. De KoiQuestionair in hem drijft hem tussen zijn bezoeken aan deze professionele kwekerijen ten behoeve van de consumptievis door naar de Niigata om de kweek te aanschouwen en met al zijn opgebouwde kennis is ook een goedbedoeld advies van Bram heus welkom. Hoe gaaf is dat! De eer van deze kennisdeling mogen we ons als KoiQuestion wellicht niet aanmeten, maar we profiteren er graag van mee in het verslag van Bram vanaf de Koi Farm.

Gambatte Buramu-san

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App