Huiveringwekkende titelstrijd op handen in Oldenzaal

De Euregio, hij is op handen. Een langverwachte show wanneer je het mij vraagt. Al sinds het eindigen van de showreeks afgelopen najaar word ik geprikkeld door deze en gene over hun deelname dit seizoen.

De wedstrijd is al jaren in stijgende lijn

De wedstrijd, al jaren in stijgende lijn, belooft dit seizoen daverend te worden, wanneer je op de geruchten af moet gaan. Een sentiment dat ik graag onderbouwd wilde zien en ik ging op onderzoek uit. We belden, spraken, appten, mailden en zagen middels openbare updates op Social Media de meest prominente deelnemers voor zover ons bekend en kwamen tot de volgende ruwe schets van potentiële deelnemers en hun topvissen…

Rob van Hulst

2017-08_HKS_GC_01

Hij won vorig jaar de prestigieuze Grand Champion titel met zijn Kohaku, die ook in Arcen de charme van de jury wist te veroveren. We spraken hem op de InterKoi in Duitsland alwaar hij ons kenbaar maakte dat hij al ruim twee maanden drukdoende was met de voorbereidingen. Samen met Tjaard van Balen, de verantwoordelijke dealer, is hij “bezig met allerlei algensoepjes”. Zijn Kohaku doet het goed en het schijnt dat ze toegenomen is in body in vergelijking met haar optredens vorig jaar. We wachten het in spanning af. Hieronder de beelden van vorig jaar. Hoe zwemt ze er over een week bij en heeft Rob misschien nog iets vanuit Japan over laten komen het afgelopen half jaar?

Tjaard van Balen

De leverancier van de bovenstaande Koi is de boomlange Tjaard van Baalen die niet bepaald verlegen zit om showwaardige Koi. Waar hij deelneemt gaat het ook om de prijs. Ik benaderde hem met de vraag; “Maar wil je dan concurreren tegen je klant?” Waarop hij antwoordde; “Kijk, vorig jaar, wanneer je klant voor het eerst meedoet met die vis is het inderdaad vreemd om het tegen je klant op te nemen, maar buiten het feit dat het een wedstrijd is gaat het ook gewoon om de Koi.

Wij zijn allebei liefhebbers en de beste vis moet winnen!

Het is niet zo dat je elkaar van de baan moet drukken. Ik help Rob mee om samen zijn Koi in de best mogelijke conditie naar de show te krijgen en dat beoog ik ook met mijn Koi. Wij zijn allebei liefhebbers en de beste vis moet winnen!” Tjaard beoogt wellicht de Supreme Champion van de Holland Koi Show van vorig jaar mee te nemen. “Deze Yamatoya zit nu nog beter in het beni en de Koi is een stuk breder geworden”, aldus de enthousiaste dealer uit Ridderkerk.

2017-08_HKS_SC_01

Supreme Champion op Holland Koi Show 2017 schijnt enorm toegenomen te zijn in termen van body!

En Big Sakura, vorig jaar 88cm, wil hij ook nog wel even noemen. Dit is een direct zusje van de Grand Champion van de Holland Koi Show 2017 en ook deze Kohaku is qua pigmentatie nu beter en breder in de body, maar ook nog eens met een hele goede huidkwaliteit, zo stelt Tjaard in volle voorpret.

J107 (Large) Big Sakura

Big Sakura, een rechtsreeks zusje van de titelhoudster!

Floor van Dommelen

Winnaar van de Euregio in het jaar 2016 en vorig jaar goed voor de Supreme Champion en de Mature Champion (tevens GC 2016). De GC van 2016 is verkocht en zullen we niet terug gaan zien. Wel heeft hij een nieuwe Sanke in zijn gelederen van circa 77cm en eentje van 74. In een size daaronder heeft de dealer uit Zeeland nog een Showa van 67 cm. De conditie van de vissen zal bepalen of ze meegaan volgend weekend. Wat ik persoonlijk wel hoop is dat zijn Ikarashi Kohaku, die al een paar jaar mee gaat op shows er toch weer bij is. Vanaf het begin had ik er al een zwak voor en ik hoop dat ze gewoon weer beter is geworden en misschien zelfs gegroeid…

Sanke 1 Floor van Dommelen

Sanke met zeer goede huidkwaliteit

Sanke Floor van Dommelen

Een oude foto van een Sanke die ook mee zal doen onder de vlag van Floor’s Koi Shop

 

ikarashi Kohaku Floor van Dommelen

De bedoelde geliefde Kohaku waarvan ik hoop dat ze er ook weer zal zwemmen.

André de Groot

André de Groot deed vorig jaar ook mee. Toen had hij de pech dat zijn vissen net hadden gepaaid en qua body dus niet formidabel waren. In Arcen trad hij wederom aan, waar hij de Mature Champion op zijn conto mocht schrijven. In onderstaand interview daagde André de Groot zijn opponent Rob, die hij bestempelde als de te kloppen man, de komende drie a vier jaar uit en hij zal op hem jagen, aldus André!

We zijn benieuwd hoever Andre is in zijn jacht; een tipje van de sluier geeft hij met een video op Facebook waarvan je hieronder een stil moment kunt zien. Zelf weet hij al wat hij mee gaat nemen, maar ons houdt de hobbyist nog even in spanning.

Wiechert Fuit

Deelnemers opgelet. Deze hobbyist, verbonden aan Koi’s Enter Twente, doet al jaren mee aan de Euregio en streeft ook naar het hoogste podium. Gaandeweg probeert hij met steeds betere vissen en het steeds beter maken van zijn vissen te klimmen naar die Major Awards. Zonder er verder doekjes om te winden, Wiechert blijft graag voorzichtig, maar hij heeft gewoon vissen die mee gaan strijden om de titels. Tenminste twee daarvan zijn nieuw voor dit jaar en een daarvan heb ik reeds onder mijn oog voorbij zien glijden door het water. Deze Kohaku en een Sanke die ik enkel nog op de foto heb gezien; zijn Koi waarvoor je ook zelfstandig naar Arcen afreist als hobbyist.

Kohaku Wiechert Fuit

Een oude foto. Ik heb de Koi van dichtbij gezien waarbij nadrukkelijk zichtbaar is dat ze ene groter jasje heeft aangetrokken.

Sanke Wiechert Fuit

De Sanke die Wiechert nog altijd geheim heeft weten te houden. Let op: 87cm!!

Carlo Neven

Deze hobbyist participeerde ook al vaker op Koishows en niet geheel onverdienstelijk. Zo won hij al eens een Adult Tategoi Award. Nu laat hij stiekem iets voorbij komen op Facebook, waarmee hij aangeeft dat hij er klaar voor is de potentie van zijn tategoi award waar te maken. Met een Kohaku waarvan we nu alleen nog maar een schim zien en een Sanke die er ook mag zijn, verwachten we dat deze hobbyist er eentje is om rekening mee te houden volgende week…

Zo houdt de hobbyist het in ieder geval spannend

 

Martin van der Stel

Deze fervent hobbyist durft al een preview te plaatsen van zijn Sanke op Facebook. Hij wist al eerder uit onverwachte hoek te scoren met zijn Koi en daarom gaan we nu beslist niet aan Martin voorbij. Zijn Sanke mag er zijn;

Let vooral op het Sumi op deze Sanke, een prachtig exemplaar; the two zo schijnt ze te heten. We kijken er naar uit d’r te ontmoeten

Freddy Roolvink

Deze hobbyist plaatst even doodleuk een Sanke van jehelahola met als introductie Koishow kandidaat op het blauwe sociale medium;

Per definitie een kanshebber!

Renee Sakko

Hobbyist en bestuurslid van de NVN Renee Sakko plaatst op Facebook ook een video van een kohaku waar we niet aan voorbij kunnen gaan als kandidaat.

Deze Kohaku is, in tegenstelling tot mijzelf, groter dan ze lijkt. Zal ze ook een grootse status halen volgende week?

Ik kan, behalve te zeggen dat het tussen Kohaku en Sanke zal gaan, echt geen voorspelling doen op basis van dit geweld aan mooie Koi. En ook zoveel nieuwe Koi die we nog niet eerder zagen! Ik schat zomaar eens in, zonder het al te hebben gehad over alle andere vissen waarvan ik ook al weet dat er hele mooie zullen komen, wordt dit een Koishow daar in Tukkerland, die zijn weerga niet kent met een aderende competitie die nog wel eens kan worden beslist op de vorm van de Koi op de dag des oordeel; zo dicht ligt het misschien wel bij elkaar.

En wie weet wat we nog niet weten?

En wie weet wat we nog niet weten? Welke verassingen staan er niet op mijn netvlies. Tjaard sprak nog van een andere hobbyist dan Rob die er zijn opwachting zal maken. Staat die al in bovenstaand rijtje? Zelden keek ik zo erg uit naar een Koishow. Over een kleine week weten we het… Kom dat zien met eigen ogen; zaterdag en zondag in Oldenzaal!

Kijk hier voor alle informatie over de show, locatie en tijden aankomend weekend in Oldenzaal 

Hieronder nog ven een overzicht van alle deelnemers. Zal er nóg een verassing tussen zitten?! Interkoi, Chikarakoi, Fremabo, Nico Sellis, Koi San Denemarken, Van Keulen etc. In ieder geval wensen we alle deelnemers een goede laatste week van voorbereidingen toe!

Deelnemers Euregio koi Show 2018

Series NavigatieWin jij aanstaand weekend dit mega paintbrush meesterwerk van paintbrush artiest Gregor Meyer? >>

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App