Sanke was Kohaku voor als eerste tosai to GC

Vorige week berichtten wij over de Grand Champion van de France Koi Show, gewonnen door Kim’s Koi. Een Kohaku wist de grootste eer naar zich toe te trekken. Een hele prestatie want deze formidabele Koi was al als tosai van zo’n 37 centimeter aangeschaft en afkomstig van de Nogami Koi Farm. Een unieke prestatie zo waren wij van mening op de redactie, maar dat bleek feitelijk niet juist, wist een oplettende dealer uit Nijverdal ons te verbeteren in een reactie op Facebook.

maar dat bleek feitelijk niet juist

Het was namelijk een Sanke die onder naam van Koicentrum van Keulen al in 2015 een Grand Champion titel in de wacht sleepte in het Duitse Villingen/Schwenningen nabij Stuttgart. Deze show werd slechts enkele keren gehouden, waardoor hij niet direct op ons netvlies sprong. Op betreffende editie won Van Keulen ook de Suprême en Jumbo champion.Maruten

Voor de kenners behoeft het geen verdere uitleg om welke vis het gaat wanneer je spreekt over ‘de Maruten van Keulen’. De Sanke die door Jeroen uit Nijverdal al als tosai werd geselecteerd en rond de 90 cm deed, won in 2011 al eens de Supreme Champion op de Holland Koi Show en dezelfde titel viel haar ten deel op het Hulsbeek tijdens de 2014 editie van de Euregio Koi Show.

 de Koi werd geselecteerd – vanaf een foto – op de Auction van Sakai

In 2011 maakte Jeroen ons al een belofte dat de Koi in de komende jaren nog zeker 5cm in lengte zou kunnen winnen. Ze deed toen 80cm aan de lat en heeft daarmee die verwachting dus al ruimschoots waargemaakt. Toen de Koi werd geselecteerd – vanaf een foto – op de Auction van Sakai, was zij slechts 39cm. Dit was dus de eerste, maar laten we dit nieuwsfeit vooral geen afbreuk laten doen aan de uniciteit van een dergelijke prestatie; van tosai naar Grand Champion; doe het ze maar na…

Major Awards Shinkokai Koi Show 2015

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App