Agenda’s van NVN, locaties, organisatoren en docenten gesynchroniseerd

Het was weer een hele klus: Wanneer kan wie, is de locatie dan vrij, staat er dan niks anders belangrijks op de agenda, geen familieleden die op het punt staan om een grote bruiloft te organiseren? Allemaal vragen waar je rekening mee moet houden als je cursus plant, organiseert, faciliteert enzovoorts.
Twee cursussen zitten er al op dit jaar (21 april Variëteitenherkenning en 7 april Koiziekte: Preventie en Diagnose).

WP_20180407_10_23_36_Pro

We wilden er nog minimaal drie plannen en het zijn er zelfs vier geworden! Met deze vierde en tevens bijzondere en nieuwe praktijkcursus zijn we zeer content, ondanks dat we ons realiseren dat we onszelf hier een hoop werk op de nek hebben gehaald. Alles voor de leergierige hobbyist!

In chronologische volgorde:

6 oktober: Microscopie Praktijk

Om te controleren of de Koiparasieten bij zich dragen is een microscoop onmisbaar. Dit instrument ziet er misschien ingewikkeld uit en vandaar deze cursus. We starten met wat theorie, maar al snel gaan we oefenen om handig met het apparaat te worden. Er worden uiteindelijk ook afstrijkjes van Koi genomen.
Locatie: Veldhoven

24 november: Specifieke Koiparasieten en behandelplan

Ken je vijand! Het herkennen van de specifieke Koiparasieten is best lastig. Hierin worden namelijk veel fouten gemaakt, waar door foute diagnoses verkeerde behandelingen worden ingezet, die de neerwaartse spiraal waarin uw vijver zich bevindt, alleen maar versterken.
Locatie: Veldhoven

1 december: Koibeoordeling: Jureren Algemeen en Specifiek

Ben je benieuwd waarop nou gejureerd wordt op een Koishow? Loop je ooit op een show en verbaas je je over de verdeling van de prijzen of wil je misschien meedoen met een Koishow en daarom wat meer informatie, dan is deze cursus iets voor jou.
Locatie: De Groeve

8 december: Koiziektes: Praktijkdag

Nieuw in ons assortiment! Op deze praktijkdag leer je handelingen die je op geen andere Koicursus kunt leren. Autopsie, hechten, injecteren, wondbehandeling, swab maken: het komt allemaal aan bod. Is dit misschien de praktische verdieping waar je naar op zoek was?
Locatie: Veldhoven

Untitled

Alle cursussen zijn een samenwerking tussen de Nishikigoi Vereniging Nederland, KoiToday en KoiQuestion.
Opgeven dient te gebeuren via de website van de NVN.

Meer informatie of nieuwsgierig naar andere Koigerelateerde events? Check onze eventskalender:
https://oud.koiquestion.com/events/

Over Marco Zegers

Marco is docent natuurkunde en scheikunde op een middelbare school onder Eindhoven. Van jongs af aan is hij geïntrigeerd door de karper en beviste ze vele uren. De koi, de koivijver en de techniek ziet hij als een boeiende mix tussen zijn hobby en zijn vak.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App