Ruud en Ronald jureren op de All Asia Cup

Tiebo: Hey Ruud, leuk jou hier tegen te komen hier op het internet. Waar ben je naar onderweg met je koffer?

Ruud: Je komt mij altijd overal tegen hè, dit kan in Groningen, Rotterdam, Harmelen, Berlijn, Arcen en ga zo maar door. Met een paar tussenstopjes, Dordrecht en Dubai dit keer, gaat de reis naar Jakarta. Samen met mijn maatje en Jury opleidingscoördinator Ronald Stam ga ik op weg naar de All Asia Cup. We hebben de eer om er te mogen mee jureren. Uit mijn hoofd zelfs als enige Europeanen volgens mij.

Klopt het dat ze daar auto’s kunnen winnen?

Tiebo: Je komt ook echt overal als jurylid, maar sinds het vorige interview naar aanleiding van je promotie -link- weten we dat het ook behoorlijk wat dedicatie vergt. Welk niveau verwacht je in Indonesië te zien?

Ruud: Ik ben een jaar of wat geleden al eens weze jureren op de All Indonesia Koi Show, de kwaliteit die ik daar zag was fenomenaal. Volgens zeggen moet dit nog beter worden. Ik vergelijk het maar even gemakshalve met voetbal… Als de All Indonesia Koi show de UEFA Cup is dan wordt de All Asia Cup de Champions League!

Kwaliteit en aantallen; dat wordt likkebaarden!

Tiebo: Hoe groot is die show eigenlijk in vergelijking met een Nederlandse show als de Euregio of Arcen?

Ruud: Het ligt er aan op welk niveau je vergelijkt qua oppervlakte en stands zal Arcen en ook de Euregio wel groter zijn maar qua aantallen Koi en kwaliteit zitten wij dan nog niet eens in de Jupiler league om maar dezelfde metaforen te blijven gebruiken. Er kunnen zo maar 1300-1400 vissen ingezet worden. Dus kwaliteit en aantallen. Dat wordt likkebaarden!

Ruud op een eerdere Koi show in Azie

Tiebo: Klopt het dat ze daar auto’s kunnen winnen?

Ruud: Auto’s weet ik (nog) niet maar tijdens de vorige All Indonesian werden er meerdere motor-scooters verloot. Zowel het publiek als de deelnemers maakten kans. Elke deelnemer kreeg per Koi een lootje waarmee de genoemde scooter kon worden gewonnen. In praktijk werden deze lootjes aan de Koihandlers (de verzorgers) gegeven en wij zagen er in elk geval ééntje een gat in de lucht springen!

Tiebo: Ben erg benieuwd naar je ervaringen op de show en de cultuur. Wil je ons op de hoogte houden misschien?

Het zullen drukke dagen worden maar we vinden vast wel her en der een gaatje om jullie op de hoogte te houden. We gaan het zeer zeker proberen “live” te verslaan en er zal uiteraard een artikel richting het magazine van de NVN gaan.

Tiebo Succes met jureren!

Ruud: Dankjewel!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.