Eerste Europese Grand Champion titel voor zowel Kim’s Koi als Nogami

Onder de Franse zon vindt dit weekend de derde editie van de France Koi Show Aquarev plaats. Gehouden in het pittoreske Saint-Quentin-sur-nohain gesitueerd in het midden van de stokbroden-natie, bracht een ZNA jury hun oordeel uit over de ingezette Koi. De mooiste werd ingebracht door Kim Cloet van Kim’s Koi uit het Belgische Boortmeerbeek. Zijn Kohaku van Nogami was te mooi om te ontkennen en toegegeven het is een heel knappe tweekleur, het patroon is appetijtelijk op z’n minst, maar dat is niet het meest indrukwekkende aan deze Kohaku

Grand Champion France Koi SHow mei 2018 Kim's Koi, bred by Nogami

De Koi werd aangekocht als tosai en bij 35 centimeter. Opgegroeid onder zorg van Danny Tanghe, medewerker van Kim’s Koi en fervent hobbyist, aan wie de dealer dan ook alle eer doet toekomen;

“Verdienste voor groei en ontwikkeling gaat naar Danny mijn rechterhand in Kim’s Koi”

Nu meet de vis van inmiddels zes jaar oud, maar liefst 79 centimeter en dat bij een meer dan uitstekende conditie. Ze kwam, ze at en overwon. De Kohaku van de kweker Nogami heeft dan ook wel alles mee. Een gebalanceerd patroon, een goed shiroji (witte huid) en het sashi en kiwa is ook erg netjes en goed ingeklaard.

Het is de eerste Koi, als tosai aangekocht, die een Grand Champion titel behaalt

Het zijn een boel eerste keren, want dit is de eerste Europese Grand Champion titel voor Kim’s Koi, het is de eerste Europese Grand Champion titel voor de Japanse Koi Farm Nogami en het is de eerste keer in Europa dat een Koi, geselecteerd als tosai, uiteindelijk een Grand Champion titel haalt. ’t Viske speelde het meermaals klaar met een nisai, maar een tosai kwam nog niet voor. Een dikke chapeau dus voor het team uit Boortmeerbeek. Laat de champagne maar vloeien….

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App