“Je m’apelle Filip Saerens”

Filip Saerens wist in het kielzog van zijn landgenoot Kim Cloet te blijven door met zijn Sanke te tekenen voor de Supreme Champion Award op de Franse Koi Show. In Marianne, een ander woord voor het land waar ze slakken eten als lekkernij. De Sanke meet 73 centimeter en is pas vijf jaar oud.

Supreme Champion France Koi SHow 2018 Filip's Koi Shop

De foto verklapt het wellicht niet helemaal, maar de huid op deze Koi is van sublieme kwaliteit. De pigmentatie is bijzonder dik en men moet in ogenschouw nemen dat deze vis nog maar vijf jaren oud is. Een dergelijke constructie van het frame biedt deze driekleur alle perspectief om nog stukken beter te worden, waarbij je op zijn minst mag verwachten dat het sumi verder zal samentrekken op de plekken waar het zich nu toont. Ook het sashi zal verder inklaren wanneer de Koi verder groeit en zich een dikkere schubbenhuid aan laat meten.

Al met al een Koi waarbij ik er naar uitzie die nog eens terug te zien

De Koi beschikt welliswaar over een rood oog, maar persoonlijk zou ik dit eerder een charme noemen daar het beni patroon niet over deze zijde van het hoofd gelegd is. Dit is niet in eerste aanleg een minpunt voor de Koi in de ogen van de jury. Pas wanneer Koi op gelijke voet staan in de beoordeling, worden dit soort zaken in ogenschouw genomen. Zo kijkt men dus eerst naar de schoonheid van de Koi in plaats van naar de flaws; zouden we bij mensen ook wat meer mogen doen 😉

Al met al een Koi waarbij ik er naar uitzie die nog eens terug te zien over pak ‘m beet twee jaar.

KoiQuestion bij Filips-Koi-Shop op bezoek

KoiQuestion bij Filips-Koi-Shop op bezoek

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App