Grand Champion, Supreme Champion, Jumbo Champion A en Jumbo Champion B naar Belgie!

Filip Poppe en diens wederhelft Els de Decker verkeren in een euforische toestand. Hij heeft de heel winter gewerkt aan diens strijdplan voor het komende seizoen met als doel het halen van veel Major Awards, maar ook tenminste een Jumbo Champion titel, een Major Award die zijn collectie nog niet eerder ten dele viel. Wie kon er op rekenen dat al zijn wensen meteen tijdens de Interkoi Koi Show in Kalkar in vervulling zouden gaan?

Vorig jaar, toen al prachtig, moest Miss Magnum het nog stellen met de Supreme Champion titel; nu is ze de weergaloze kampioen en in vele opzichten sterk verbeterd, zie video hieronder!

Als titelverdediger was het hem ernst om zijn eer te verdedigen. Dat dit allemaal goed verliep konden we eerder zien toen hij op Facebook een video plaatste van Miss Magnum, die vorig jaar ook meerdere Grand Champion titels wist te behalen, doch die er nog nooit eerder zo goed bij zwom als nu. Sneeuwwit, scherpe patronen en een massive massive body maken deze Koi een moeilijke te overstijgen in termen van kwaliteit en schoonheid. En zo geschiedde. Filip Poppe voert het klassement aan met deze geweldige SFF Kohaku van de bloedlijn Magnum.

In de aanloop naar deze wedstrijd ontving de organisatie van de Interkoi meerdere afmeldingen van ondermeer Hilde en Michel en ook de dealer Makoi uit Hattemerbroek. Beiden wonnen deze show al eens. Dit waren dan ook de tegenstanders die naar verwachting de echte competitie mee zouden brengen voor het Belgisch echtpaar. In beide gevallen zouden de Koi ziek zijn en niet fit voor show. Wellicht jammer voor de competitie, maar het is toch zeer de vraag of de kwaliteit van deze Kohaku te evenaren is, want dit is de beste Gosanke in jaren zoals ze er nu bij zwemt op deze Europese show. En ook dat is een verdienste van Filip, die erom bekend staat zijn vissen in goede conditie te houden en in volle glorie naar de show brengt.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App