2018_Koi Wijzer 73 preview

Preview

Ook de komende Koi Wijzer, die u eind maart in uw brievenbus vindt, staat weer vol interessante en boeiende, soms controversiële artikelen, mooie foto’s en unieke illustraties. Geheel gerestyled is de Koi Wijzer werkelijk een prachtig magazine geworden. Nóg mooier en nóg interessanter. Alvast een (klein) voorproefje:

Wie schittert er als ze groot is het mooist?

Tjaard van Balen legt uit hoe je jonge koi met kampioenspotentieel selecteert. In vorige artikelen heeft hij dat gedaan voor de kohaku en de sanke. Nu wordt het tijd om een nieuwe uitdaging te zoeken! Dit keer wordt het een stuk lastiger! Hoe selecteer ik tosai ginrin kohaku met een goed toekomstpotentieel? Na het lezen van dit duidelijke artikel met prachtige foto’s lukt het u ook!

Foto bij artiikel ginrin kohaku.

Het stijlen en vormen van Bonsai deel 2

“Het vormen van Bonsai”. Deze keer vertelt Eric ter Lingen alles over het werkelijke vormen van een bonsai en wat daar allemaal bij komt kijken.
Van het uitzoeken van het juiste “tuincentrum containerplantje” tot het inde juiste pot planten met de juiste aarde op de juiste manier. Het is niet iets om “zomaar even tussendoor te doen”.
Je hebt er tijd voor nodig maar dan krijg je ook iets moois.

Foto bij bonsai artikel

Ik ben niet verslaafd!

Heleen van Rooyen beschrijft het in een van haar boeken. Te midden van een dialoog tussen twee vrouwen typeert de ene een man die zij heeft gedate in een enkele en voor de andere vrouw alleszeggende zin; “Hij heeft een vijver”. Ze weten genoeg… Met deze ietwat mysterieuze tekst begint het artikel van Tiebo over koiverslaving. Een humoristisch en leuk geschreven artikel met mooie illustraties.

Koi op Curaçao

Als koiliefhebber is Japan het Walhalla om daar je vakantie te vieren. Voor Hans en zijn vrouw Jacqueline gaat dat niet op want zij zijn verknocht aan Curaçao. Al een aantal jaren liep Hans met de vragen “Hoe wordt de koihobby in een tropisch land beleeft”?
“Zijn er wel koivijvers”? “Hoe worden die onderhouden”? “Wat voor filtersystemen worden er toegepast”? enz. Een verrassend verslag vanaf een tropisch eiland.

Foto bij Koi op Curacao

Kent u een koifanaat die bijna jarig is? Dan hier een leuke tip: Geef dan een Koi Wijzer cadeau.

Kadotip

Over De Redactie

De Redactie is de smeltkroes van schrijvers en auteurs binnen Team KoiQuestion. Zij plaatst goedgekeurde berichtgeving vanuit algemeen perspectief of van een externe bron. Vragen of tips voor de redactie? e-mail naar redactie@koiquestion.com

Bezoek mijn website

Comments are closed.