Mijn spreekbeurt over Koi

De Koihobby is geen vanzelfsprekende zoals voetbal of gamen. Je moet er toevallig mee in aanraking komen, door een enthousiasteling of toevalligheid en dan moet het ook nog een beetje in je aard zitten; diertjes en kleurtjes en water. Voor Sanne Giethoorn ligt dat iets anders. Zij is de dochter van Marco Giethoorn, die zo bevangen is van de Japanse Koi dat hij er een eigen groep op na houdt voor zijn provinciegenoten.

We konden natuurlijk geen nee zeggen

Geïnspireerd geraakt door de tomeloze fascinatie van haar vader, besloot ze haar spreekbeurt op basisschool Het Mozaïek in Hollandscheveld te wijden aan de kleurrijke vis. In haar voorbereiding dacht ze dat het leuk zou zijn om ze iets uit te delen en benaderde mij voor KoiQuestion-armbandjes voor haar klasgenootjes. We konden natuurlijk geen nee zeggen tegen deze kennisdeling en werd aanvankelijk de spreekbeurt nog even uitgesteld, uiteindelijk mocht Sanne Giethoorn, natuurlijk met haar vader in het kielzog, voor de klas komen staan; .

Op onze beurt geïnspireerd door haar jeugdig enthousiasme, besloten we deze ambassadrice van de Koihobby eens enkele vragen te stellen over deze toffe ervaring en goede daad.

Tiebo: Wat is je naam en leeftijd en verraad je t-shirt waarom je een spreekbeurt wilde geven over Koi?
Sanne: Mijn naam is Sanne Giethoorn en ik ben 9 jaar. En ja ik vind Koi echt hele mooie vissen net als mijn papa.

Tiebo: Ken je die variëteiten echt allemaal uit je hoofd?
Sanne: Ja, die van de spreekbeurt ken ik echt uit mijn hoofd.

Tiebo: Wat vonden je klasgenootjes van je spreekbeurt? Hebben ze je nog KoiQuestions gesteld?
Sanne: Ze vonden het een mooie spreekbeurt maar ze vonden het lastig om wat vragen te bedenken.

Tiebo: Heb je ook een cijfer gekregen en zeg eens; was papa ook trots?
Sanne: Mijn cijfer was een 9 en mijn papa is super super trots op mij.

Tiebo: Wat vind je de allermooiste Koi?
Sanne: Ik heb er eigenlijk 3: ik kan niet kiezen de Kohaku, de Tancho en de Showa

Sanne Giethoorn met haar broertje op de Holland Koi Show

We vinden het superknap dat Sanne met haar negen jaar, haar klasgenoten voor wist te gaan in het onderwerp van de Japanse Koi en zodoende deze prachtige hobby kenbaar maakte bij haar leeftijdsgenoten. Zet ‘m op Sanne en we hopen jou en je vader nog eens op een Koishow terug te zien? Misschien een leuk idee voor een schooluitje?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App