Joachim Clement versterkt KoiQuestion

Ons nieuw teamlid, Joachim Clement, is geen onbekende in de Koiwereld en won zelfs al meerdere keren een Grand Champion award. En als je zijn naam niet kent, dan toch zeker die van zijn vader Hans of een van de vele kampioenen die zij brachten als Sunshine, Cleopatra, Geisha, Hera, The Hook en anderen. Onder de naam ’t Viske importeerden vader en zoon jarenlang met veel succes Koi naar Diksmuide. Voor degenen die hem niet of nauwelijks kennen interviewden we hem.

Kun je kort vertellen hoe je met Koi in aanraking bent gekomen?

Mijn vader was reeds al vele jaren bezig met het importeren van Koi. Ik herinner mij nog goed, toen ik net 12 jaar oud was, dat ik voor de eerste keer mocht helpen met de binnenkomst van de nieuwe Koi. Zelf had ik het geluk om me bezig te houden met de zakken te legen en de Koi op de foto te plaatsen. Op dat moment kwam ik letterlijk voor het eerst in contact met het levende schilderij in de vorm van een sierlijke, krachtige ‘karper’. Na die avond heb ik mij passioneel verdiept in de kennis dat men ‘KOI’ noemt.

Na meer dan 50 reizen ben ik trots op de ervaringen

Hoe vaak ben je (ongeveer) in Japan geweest?

Ik heb het geluk gehad om op de jonge leeftijd van 14 jaar de eerste maal naar de het land van de rijzende zon te mogen gaan. Dit was in januari 2000, mij aller eerste All Japan Combined Nishikgoi Show. Na deze Show gingen wij naar het zuiden richting Ogata Koi Farm. Enkele weken later kreeg ik de eer om als 14-jarige stage te lopen bij diezelfde Koi farm, toch een van de grootste van Japan. Een eer dat ik niet kon laten liggen, waar ik mijn zomervakantie spendeerde en veel heb geleerd. Daarna ben ik nog veel naar Japan geweest, zelfs enkele malen als jurylid van de All Japan show. Na meer dan 50 reizen ben ik trots op de ervaringen die ik heb mogen beleven.

NOOT (Tiebo): Reeds in 2009, bijna 10 jaar terug, wist Joachim al dergelijke Koi op jonge leeftijd te bemachtigen; Cleopatra II, ik zal ze niet vergeten:

Ik denk dat we op minstens 16 Grand Champions zitten

Hoeveel Grand Champions heb je geselecteerd als tosai, nisai of sansai?

Als tosai helaas ‘nog’ geen Grand Champion, wel Supreme, Mature, Adult,… Champion. Bij nisai hebben wij 2 verschillende Grand Champions kunnen aanleveren en als sansai, yonsai zelfs 7 verschillende Koi gehad die de titel van Grand Champion hebben gewonnen.

Hoe vaak heeft een Koi een Grand Champion titel gewonnen die via jou (Joachim Clement) of ’t Viske is aangekocht?

Ik denk dat we op minstens 16 Grand Champions in Europa mogen rekenen.

Sunshine is een van de bekendere Koi

Sunshine is een van de bekendere Koi, die meerdere Grand Champion titels heeft veroverd en door Joachim Clement is geselecteerd op jongere leeftijd.

Hebben er ook vissen van jou of ’t Viske grote prijzen gewonnen in Japan?

Onze hoogste prestaties in Japen:
– Driemaal in vier jaar 7-star prize (best non-Gosanke) op de All Kyushu koi show
Supreme Champion op de Hiroshima Nyogosai
– 2nd best in size 85BU All Japan ZNA show
– Best in Variety (Kikusui) All Japan Nishikigoi Show
– Vele eerste prijzen op All Japan Combined Nishikigoi Show en Wakagoi Show

Wat denk jij dat het meest onderschatte aspect is van de Koi hobby?

De manier hoe men kijkt naar Koi voor de toekomst, rekeninghoudende met de vijver, voeding, verzuring, filtratie…Belangrijke factoren die men vaak vergeet is geduld en de uitdaging durven aangaan.

Joachim Clement 't Viske

Joachim Clement vol overgave – niet bang voor een nat pak – tijdens de open sales bij Ogata

Welke ervaring en kennis hoop je vooral te kunnen delen via KoiQuestion?

Ondanks mijn jongere leeftijd heb ik al het geluk gehad om 25 jaar ervaring te hebben met het waterleven. Al mijn praktijk ervaringen wil ik met veel plezier delen aan alle medeliefhebbers.

Heb je er zin in?

Zelf vind ik het een mooie eer om deel te nemen aan deze fanatieke groep van Koi-lovers. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen en de Koikennis in de benelux iets bij te brengen.

Joachim Clement 't Viske

Pontiac

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App