Op bezoek bij Bresser, dat al 60 jaar optische instrumenten verkoopt

De afspraak om bij Bresser te gaan kijken stond al sinds de Belgian Koi Show. Of was het nu de Holland Koi Show? Bij diverse evenementen was Anke Morbitzer van Bresser aanwezig in de stand van JBL. Zij is product manager van de afdeling Microscopie en ze nodigde me uit om eens te komen kijken in hun gerenoveerde complex en showroom.

WP_20180215_11_34_02_Pro

Imposante entree met veel optische instrumenten

Showroom

Ik kende Bresser van de speelgoed-microscoopjes en -telescoopjes en dit beeld was volgens haar echt niet compleet. Dit werd ook al gelijk duidelijk bij binnenkomst. De ontvangstruimte is direct de grootste showroom. Deze ruimte is gevuld met verrekijkers, nachtkijkers, telescopen, microscopen enzovoorts. Van museumstukken tot speelgoed. Vooral telescopen staan er in vele soorten en maten. Er staan zelf geavanceerde grote exemplaren voor professioneel gebruik. Dit zijn echte blikvangers, ook omdat ze veel ruimte in beslag nemen. Al met al een imponerende binnenkomst waardoor je meteen een idee krijgt met welke producten het bedrijf Bresser zich bezighoudt.

WP_20180215_11_44_27_Pro

Diverse telescopen, zoals op de voorgrond een zwarte Dobson telescoop

Samenwerkingen

Anke haalt me op bij de receptie. We lopen langs de uitgestalde producten en ze vertelt dat Bresser voor elk optisch instrument een wide range heeft. Met de bedoeling om voor ieder huishouden, maar ook voor elke leeftijd en portemonnee een betaalbaar product te kunnen bieden. Hier is het bedrijf 61 jaar geleden mee begonnen. Dhr. Bresser verkocht Japanse verrekijkers in Duitsland, voor een zodanige prijs dat dit voor het brede publiek bereikbaar werd.
Om het merk Bresser wereldwijd meer bekendheid te geven werken ze graag samen met andere bedrijven zoals: National Geographic, Discovery Channel, JBL en nog veel meer.

Bresser Telescoop en Action Camera

Producten in samenwerking met Discovery Channel en National Geographic

We bekijken een National Geographic Spiegeltelescoop die van toegankelijke software is voorzien. Deze maakt het mogelijk om vrij eenvoudig het heelal te bestuderen. De verschillende planeten zijn hiermee heel goed waar te nemen. En voor iedereen die graag zijn “outdoor” avonturen wil filmen is er een Discovery Adventures FullHD actioncamera verkrijgbaar. Kortom echt reuze interessant!

pano2_s

Links de stereomicroscopen, rechts de biologische microscopen

Microscopen

De rondleiding brengt ons langs technical support voor service en reparaties, hier zijn stofvrije ruimtes, testruimtes voor de nachtkijkers, een planetarium, fotostudio enzovoorts. Als laatste komen we bij de afdeling waar ik speciaal voor kwam. Namelijk het microscopie gedeelte! Dit is Anke haar afdeling, het is een mooie gerenoveerde showroom met alle Bresser-modellen bij elkaar. In deze ruimte staat ook een groot aquarium.
Het houden van vissen en het gebruik van een microscoop zijn met elkaar verbonden. Hierdoor is er ook en samenwerking met JBL ontstaan. Dit bedrijf is evenals Bressner gevestigd in Duitsland en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van: aquaria, terraria en tuinvijvers.

WP_20180215_12_53_33_Pro

De meer geavanceerde modellen van Bresser

De microscopen-range gaat ook weer van speelgoed tot professioneel. Ongeveer vanaf het midden van de rij staan de modellen die geschikt zijn voor onze Koihobby. Anke demonstreert een microscoopcamera via HDMI verbonden aan een grote televisie. We bekijken wat organisch materiaal uit het aquarium. Zowel algen als diatomeeën en andere eencelligen komen hierbij heel mooi in beeld.

WP_20180215_12_53_20_Pro

De stereomicroscopen: geven een 3D indruk en gaan tot maximaal 40x

Ook bekijk ik de stereomicroscopen. Deze microscopen zijn weliswaar niet geschikt voor het vinden van parasieten op Koi maar geven een totaal ander beeld en beleving van hetgeen je wilt bekijken. Het lijkt een beetje 3D en het object hoeft niet per se transparant te zijn. Ik benoem deze microscopen even omdat ik het meest simpele model een super leuk instrument vind voor kinderen die graag insecten, plantmateriaal of andere kleine voorwerpen willen bekijken.

binoculaire Bresser

De twee microscopen voor de KVA

End of tour

Ik sluit het bezoek af met het in ontvangst nemen van twee binoculaire microscopen voor de Nishikigoi Vereniging Nederland. Ze zullen in gebruik worden genomen door vrijwilligers van de Koi Vijver Adviesdienst. Deze modellen zijn super geschikt voor onze hobby!
Ik bedank Anke voor de rondleiding en we treffen elkaar vast op een Koishow in 2018.

Interview Patrick Anke                                  Patrick interviewde Anke vorig jaar op de Koishow in Kalkar

Gebaeude_Rhede_Nords_ges

Bresser zit in Rhede (Duitsland)

 

Over Marco Zegers

Marco is docent natuurkunde en scheikunde op een middelbare school onder Eindhoven. Van jongs af aan is hij geïntrigeerd door de karper en beviste ze vele uren. De koi, de koivijver en de techniek ziet hij als een boeiende mix tussen zijn hobby en zijn vak.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App