Aandacht voor de jonge deelnemer

Wie zaait zal oogsten, zo geldt dat ook voor onze geliefde hobby. Alhoewel over het algemeen de hobby wordt beoefend door het al wat oudere publiek, zie ik regelmatig dat juist jongeren de toenadering zoeken tot de hobby en ons ongeremd van leuke vragen voorzien. Van de jeugd moeten we het hebben om tot nieuwe ideeën te komen en daarom is het belangrijk om in de verjonging van de hobby te investeren.

De enthousiasteling van nu is de hobbyist van later

Zo moet Koiclub Nederland ook gedacht hebben, daar zij gaan voor een primeur in de vorm van een jeugdwedstrijd, om zo ook het competitieve element van de hobby laagdrempelig te maken voor jonge deelnemers tot en met 15 jaar.

shiro

Een kleinschalige inzet wordt ook gewaardeerd. Dit waren mijn Koi tijdens de 2010 editie van de Euregio Koishow

Iedere deelnemer krijgt maximaal 1 vat toegewezen, waarin minimaal 100 cm en maximaal 200 cm aan Koi mag worden uitgezet voor de strijd in de junioren. Inschrijvingskosten zijn er niet, daar de borg voor het vat aan het einde van de show wordt geretourneerd. Het feit dat dit een eendaagse wedstrijd betreft maakt het natuurlijk een stuk gemakkelijker voor mensen om toch overstag te gaan en deze stap te zetten.

beker

Wie weet ga jij straks wel met een dikke beker naar huis, dus twijfel niet en schrijf je in.

Zelf ben ik super enthousiast over dit initiatief van Koiclub Nederland, daar me dit doet terugdenken aan mijn eerste Koishow in 2010. Toen werd de Euregio Koishow nog in park Stakenkamp gehouden. Ik kan niet wachten om de eerste winnaar van deze jeugdwedstrijd te mogen interviewen.

eks 2018

Binnenkort voelen we de organisatie eens aan de tand over dit initiatief.

Informatie over de jeugdwedstrijd 2018 is te vinden op: https://www.euregiokoishow.nl/aanmelden-jeugdwedstrijd/

Doe gewoon lekker mee en ga ervoor. Het wordt een ervaring om nooit te vergeten.

Over Patrick Oude Groeniger

Patrick weet als milieukundige de hobby en zijn passie voor watermanagement vanuit nano-perspectief te bejegenen en ziet het als een uitdaging een beter begrip hiervoor te kweken om hobbyisten vooruit te helpen. De Twentenaar maakte van zijn hobby zijn werk en is werkzaam als Process Engineer bij JOTEM waterbehandeling.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App