5 jaar HR-schap en 19 edities KoiWijzer

Barry den Ouden

Barry den Ouden liep vijf jaar met een pen achter zijn oor door de redactionele wandelgangen van Koi2000. 19 edities van de KoiWIjzer bracht hij voort vanuit deze functie. Gisteren deed hij de dop op z’n pen zoals hij zelf aankondigde in een bericht op de website van de vereniging. Als KoiQuestion hebben wij al die tijd prettig met de Brabander gewerkt. We ontvingen dan ook een persoonlijk berichtje waarop wij hem hebben gecontact. Hoe kijkt Barry terug op vijf jaar Chief Editor?

Hoe kijk je terug op je rol als hoofdredacteur van een Koi-magazine. Waarschijnlijk ben je met blad opgegroeid en dan ben je ineens hoofdredacteur van dat zelfde blad. Wat had je ervan verwacht van tevoren en hoe heeft het uitgepakt?

Ik rolde er per toeval in. Er stond destijds, ik meen ergens begin 2011, een oproep in het magazine dat ze redacteuren zochten. Niet wetende of dit wel iets voor mij zou zijn had ik de stoute schoenen aangetrokken en een e-mail gestuurd naar Dennis Barten (destijds de hoofdredacteur). Mijn artikel viel in de smaak en ik schreef daarna nog een aantal artikelen. Ondertussen kwam vanuit Dennis de mededeling dat hij ging stoppen als hoofdredacteur en werd het stokje overgedragen aan Vincent Loffeld. Omdat ik ondertussen als één van de vaste redacteuren werd gezien, sloot ik bij Vincent aan in het redactieteam. Echter na een aantal maanden kreeg Vincent het enorm druk met zijn studie waardoor de focus op het magazine wat in de verdrukking kwam en besloot toen al vrij snel om ermee te gaan stoppen. Zodoende moest ik het maar overnemen van Henny van Groesen (De voorzitter van KOI 2000).
Het ging allemaal enorm snel en voordat ik wist was ik ineens hoofdredacteur…
Ik had niet eens tijd om vooraf een verwachtingspatroon van de functie te scheppen, ik was het ineens. Ik kon niet meer doen dan mijn best en er 150% inzet in te gaan steken. In het begin gaat het moeizaam maar tegenwoordig gaat het me een stuk gemakkelijker af. Noem het ervaring.
Ik heb het gevoel dat alles goed is uitgepakt. Bestuur is tevreden geweest en ik heb het 5 jaar met veel plezier gedaan. Veel geleerd op het gebied van Koi, maar ook op het redactionele gebied.

DSC_0733

Wat is er zodanig aan het blad veranderd onder jouw supervisie?

Er is best veel veranderd aan het magazine sinds dat ik met de scepter zwaai. Zo zijn er de verschillende rubrieken voorzien van een eigen kleur welke terug is te zien bij de artikelen EN in de inhoudsopgave. Het voorwoord is wat ruimer geworden, het is een verkapte column geworden van mezelf.
En de headers van de artikelen zijn wat speelser geworden. Om er even een aantal te benoemen…

Zo’n eerste magazine uitbrengen zonder dat je weet hoe het zal worden ontvangen

Wat was je hoogtepunt als hoofdredacteur?

Phoe, dat is een hele lastige…Heb er twee die mij het meest zijn bijgebleven.
Het eerste magazine die ik als hoofdredacteur heb uitgebracht. Zo’n eerste magazine uitbrengen zonder dat je weet hoe het zal worden ontvangen onder de lezers, dat was best spannend. Maar het heeft heel goed uitgepakt, al zeg ik het zelf.
Tweede hoogtepunt was Koi Wijzer 61. Het eerste magazine met een aantal nieuwe accenten erin (zoals een nieuwe inhoudsopgave en de diverse kleuren bij de rubrieken).

ikzelf

Wat heeft je doen besluiten te stoppen als hoofdredacteur?

Privéomstandigheden hebben mij doen besluiten om wat gas terug te nemen.

Ben je er nu ook klaar mee, of blijven we Barry nog wel tegenkomen in de Koi scène?

Ik ben er zeer zeker niet klaar mee! Het is een prachtige hobby waar ik nog dagelijks veel plezier aan beleef. Wat ik in de toekomst nog ga ondernemen? Daar ben ik nog niet aan uit, misschien blijf ik wel ‘gewoon’ hobbyist.

koi 2000 2011 097

Wat zou je hoe opvolger mee willen geven?

Ondanks dat het opmaken van een magazine en dit te voorzien van veel prachtige artikelen veel tijd kost…geniet van je werk! Als er mensen op je af stappen en zeggen dat ze wederom met veel plezier het magazine hebben gelezen en eigenlijk niet kunnen wachten op de volgende…dat geeft voldoening, daar doe je het allemaal voor!

Laatste tip: Wees lief voor Henny, zoals ik dat ook altijd ben geweest.

We hebben een prettige samenwerking gekend met Barry. Bij shows, previews en ander nieuws gerelateerd aan de vereniging was hij bereikbaar en was zijn pen gewillig. Vanaf hier willen we namens de voltallige redactie van KoiQuestion Barry bedanken daarvoor en voor zijn algehele bijdrage aan de Koi community tot dusver, want zoals hij zelf stelt, zijn we nog lang niet van hem af…

Wees lief voor Henny, zoals ik dat ook altijd ben geweest

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App