De Koi-Idol-mannen onderweg naar een dorp ten Noordwesten van Eindhoven genaamd Best

Als schrijver neem ik de vrijheid om die drie woorden ook in hoofdletters te benadrukken in dit verslag.
Maar GOED laten we beginnen met de aanloop tot het bezoek aan Kees in BEST. Vrijdagmiddag 5 januari hadden we in principe een afspraak staan. Kees had dan namelijk nog Kerst-reces. Oeps! Nieuwjaarsdag dat was ook nog een dag minder, dus snel een mail met de gegevens en foto naar Hans van Domburg, van DSH Sportprijzen, met de vraag of hij de trofee voor die tijd nog klaar kon hebben. Ook op Hans en zijn team is deze de titel GOED, BETER, BEST zeker van toepassing en konden wij zo toch Kees die bewuste vrijdag bezoeken.

2017 dec Yaku

Yaku, winnaar van december

2017 dec Yaku on Top!

Yaku zwemmend in de vijver, veilig onder de kap

De rit richting BEST is langzaam al een gewenning dit jaar maar de diverse locaties van de winnaars natuurlijk niet. Terwijl ik een geschikte parkeerplaats zocht zag ik in een ooghoek dat een BESTE man de poort van zijn oprit al opende. Dat moet Kees zijn, ging door mijn gedachte en inderdaad. Na een GOED handen geschud werd ik uitgenodigd om verder te komen en nader kennis te maken met zijn vrouw en zijn hobby.

2017 dec Best gebakje

Lekker gebak, wat worden we verwend als we hobbyisten bezoeken

Terwijl de koffie liep werd het voorste paneel van de overkapping opengezet om Yaku, de Sekiguchi Showa van 67 centimeter BETER te aanschouwen en gelijk wat te voeren. Met een BETERE blik in de tuin en op de vijver, liever gezegd compleet overkapte vijver, zag er alles strak en verzorgd uit.

2017 dec zonnecollector 1

Mooi alles overkapt

Het materiaal waaruit dan ook de overkapping is opgebouwd behoord dan ook tot zijn professie. Ook zoals ik het wel eens noem, de machinekamer had Kees geheel zelf aangelegd en ontworpen. Zijn laatste project is de zonnecollector boven het plantenfilter wat zijn 60 kuubs vijver wat extra warmte geeft, ook dat werkte volgens zegge BEST.

2017 dec machinekamer 2

De machinekamer van Kees

2017 dec machinekamer 3

Een trommelfilter in de machinekamer, gemak dient de mens

Na alles te hebben vastgelegd op de foto werden we daarna bij de koffie nog verrast met een BESTE punt gebak welke over het randje van het bordje hing. Hier ging het gesprek verder en kwam ook zijn koidealer COWEKO BEST ter sprake. Zij waren nu met Yaku met maar liefst zes hobbyisten vertegenwoordigd in de finale van Koi-idol 2017.

2017 dec uitreiking

De uitreiking….

In eerdere verslagen had ik al aan gegeven dat zij GOED presteerden met de bij hun aangekochte Koi ’s in de Koi-idol verkiezing. Zelfs een hattrick werd behaald. Veel BETER kon haast niet, dacht ik. Maar wie ben ik?
Nu alle maandwinnaars en de wildcards de strijd opnieuw met elkaar de finale in gaan, rijst de vraag, wie is GOED, wie is Beter, wie is THE BEST!

Met geen andere titel zou ik het bezoek aan de winnaar, Koi-idol december en alles er omheen dan ook BETER kunnen omschrijven.
Voor alle deelnemers in de finale Koi-idol 2017 en Koi-idol professional 2018 veel succes en moge de BESTE winnen!

Team Koigate / Koi-idol

Series Navigatie<< Januari; topmaand van Koi IdolDe aftrap Koi-idol 2018 met de winnaar van februari! >>

Over Marc van Leest

Marc van Leest is samen zijn vader Piet van Leest de drijvende kracht achter Koi-Idol, een online verkiezing voor Koi van hobbyisten. Deze digitale Koi Show is onderdeel van KoiGate waar Marc de Public Relations vertegenwoordigd. Daarnaast is hij zelf hobbyist en geniet vooral van het persoonlijk contact met andere hobbyisten.

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App