Aankomst Koi in Nederland uitgesteld tot 27 november

KLM heeft te kampen met een technische storing met de laadruimte van het vliegtuig waardoor alle lading, inclusief de Koi weer uit moesten worden geladen. Hierdoor zal de geplande aankomst van bijna 400 dozen Koi vanavond op Schiphol uitgesteld worden tot 27 november.

De Koi hebben gelukkig nog niet lang in de dozen gezeten

Het eerste wat je dan denkt is; maar de Koi; staan die al op Tokyo in dozen? Wat gebeurd daarmee? Gelukkig kan Danny van Frieslandkoi ons desgevraagd geruststellen dat de Koi direct terug gaan naar de kwekers en dat deze al op de hoogte zijn gesteld en gereed staan om de Koi terug op te vangen. De Koi hebben gelukkig nog niet lang in de dozen gezeten en de exporteurs in kwestie; Ornafish en Mr Nishikigoi hebben de kwekers ingelicht en er voor gezorgd dat de opvang en de te overbruggen tijd van 10 dagen zijn gewaarborgd. Er worden geen problemen met de gezondheid van de Koi verwacht, vervelend is het echter op zijn minst zeker.

Door deze vertraging zullen naar verwachting de meeste geplande open dagen van aanstaand weekend tenminste een week worden verschoven

Duidelijk moge zijn dat het hier een overmachtssituatie betreft. Op een vliegtuigmaatschappij heeft niemand invloed. Zowel kwekers, agents en dealers werken samen om zo goed als mogelijk om te gaan met de situatie en twijfelen er niet aan dat het alles zonder problemen zal verlopen. Door deze vertraging zullen naar verwachting de meeste geplande open dagen van aanstaand weekend tenminste een week worden verschoven. Dit is tenminste het geval bij Koicentrum Friesland en Frieslandkoi. Die zullen nu op zaterdag 2 en zondag 3 december worden gehouden. Wil je het zeker weten, vraag het dan even na bij de dealer of plaats het in een reactie onder dit bericht.

 

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App