Nieuws van de vakhandel:

Geselecteerde Koi van oktober te bezichtigen op 11 november in Ridderkerk

Aanstaande zaterdag 11 november komen de nieuwe koi in de verkoop! Een collectie met een heel speciaal tintje! Waarover zo meer. Deze koi heb ik afgelopen oktober geselecteerd in Japan op onder andere de veiling van Momotaro en Sakai Fish Farm. Na enkele weken rust en diverse controles zijn ze nu klaar voor de verkoop! Uiteraard mogen alle koi bij ons overwinteren.

J017 52 cm Onelove (87) (Large)
J010 One Love 54 cm (064) (Large)

Bij Sakai Fish Farm, de Grand Champion leverancier van Japan selecteerden we mooie kohaku en sanke in zeer veel prijsklasse dus voor bijna ieder wat wils. We hebben enkele zeer mooie jumbo 1 ½ jaar oude vrouwelijke kohaku met jumbo potentie. Alle koi van SFF worden geleverd met certificaat.

Ons topstuk bij SFF is een vrouwelijke sanke van de veiling welke zeer geschikt is voor de koishow over ongeveer een jaar… Ze heeft namelijk echt heel erg mooi donker beni met een goede glans van de huid!

Bij Ueno, een van dé showa specialisten van Japan en beroemd om zijn showa met enorm hoge huidkwaliteit selecteerden we showa in diverse prijsklasse. Prijzen Ueno en SFF starten vanaf € 595,- met certificaat.
J009 Misia 49 cm (Large)

J003 (Large)

Daarnaast komen ook enkele absolute top exemplaren voor de toekomst in de verkoop! Waaronder enkele exemplaren met Grand Champion potentieel met als absolute top de Ueno showa welke een ongekende huidkwaliteit heeft!

J002 (Large)

IMG_5545 - kopie (Large) (2)

Voor de gevorderde Koi Kichi selecteerde ik ook vrouwelijke Momotaro Mako Showa van de Momotaro Auction… En ze mogen er zeker zijn! Sommige van deze exemplaren zijn gedurende hun quarantaine periode al 7 cm gegroeid en zijn nog geen 1 ½ jaar oud en over de 60 cm! En dat voor showa… De dikte van het beni en het shiroji (wit) is bij deze dames echt heel goed!

U bent van harte welkom as zaterdag 11 november om samen met ons te genieten van de nieuwe collectie!

winnaar koi-idol oktober 2017 ginrin shiro utsuri

Tekst en foto’s: Tjaard van Balen

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App